De Duitse Buitenlandminister Heiko Maas loopt samen met Holocaust-overlever Marian Turski onder de poort van vernietigingskamp Auschwitz door.
Volledig scherm
De Duitse Buitenlandminister Heiko Maas loopt samen met Holocaust-overlever Marian Turski onder de poort van vernietigingskamp Auschwitz door. © REUTERS

Netanyahu: “Duitsland gaat overlevenden Holocaust extra betalen”

Duitsland zal meer betalingen uitvoeren aan de overlevenden van de Holocaust. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu vandaag aangekondigd. Het Duitse ministerie van Financiën bevestigt dat meer dan 5.000 mensen een extra maandelijks bedrag krijgen.

11 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Na 75 jaar dient dat eindelijk eens definitief op te houden ! Hoevelen die er toch aan ontsnapt zijn er er toch levend zijn uitgekomen zouden er inmiddels nog stokoud in leven zijn ? Waarom moet de huidige generatie Duitsers die na de oorlog geboren zijn daar mee voor opdraaien met hun belastingsgeld ?
  • Jo Bosman

    5 jaar geleden
    Israel teert nog altijd op wat er gebeurd is tijdens wereldoorlog 2 terwijl de meeste Israëliërs niet eens de oorlog meegemaakt hebben. De meeste mensen die nu leven hebben niets met wereldoorlog 2 te maken en moeten niet opdraaien voor de fouten die een land toen gemaakt heeft.
  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    Ter informatie, holocaust overlevers zijn joden die tijdens het nazi regime (dus ook voor de kampen en oorlog) in een land hebben geleefd dat uiteindelijk onder nazi bewind kwam te staan. Dus bvb een jood die in pakweg 1934 vanuit Frankrijk naar de VS is gegaan is een holocaust overlever.
  • Alexa Grieken

    5 jaar geleden
    Je vraagt je af waarom...
  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Netanyahu kan hier een voorbeeld aan nemen en er mee starten een schadevergoeding te betalen aan de Palestijnen, te beginnen aan hen die zij zelf van hun huizen beroofd en gedeporteerd hebben.