Photo News
Volledig scherm
© Photo News

NMBS heeft al 1.300 nieuwe medewerkers gevonden dit jaar: nog 450 te gaan

WerkHR Rail heeft dit jaar al zowat 1.300 nieuwe medewerkers aangeworven voor de NMBS, goed voor bijna drie kwart van de 1.750 nieuwe collega's waar de NMBS dit jaar naar op zoek is. HR Rail, de juridische werkgever van het personeel van de Belgische Spoorwegen, heeft dat zelf gemeld. Er is vooral nood aan treinbegeleiders, treinbestuurders en technische profielen.

7 reacties

  • johan vankeirs

    5 jaar geleden
    Maak de straffen zwaarder van personen die zich agressief gedragen tegen zowel treinpersoneel als tegen reizigers.Meestal zijn ze met niets in orde.Zo maak je de trein opnieuw aantrekkelijk voor iedereen.
  • didier dossche

    5 jaar geleden
    Mooi zo, en nu nog de nieuwe treinen.
  • Walter Van Criekinge

    5 jaar geleden
    Voor treinbestuurder moet je een bachelor elektromechanica hebben en liefst tweetalig. Waarvoor dat hoge diploma nodig is, is wel DE vraag want je mach geen technische ingrepen doen als bestuurder.
  • Luc Deville

    5 jaar geleden
    Hoeveel hebben er dit jaar al zelf ontslag genomen dit jaar? Hoeveel zijn er op pensioen gegaan? Als er 100 aangeworven worden en er verdwijnen er tussen de 95 en 105 zal het tekort nooit of moeilijk opgevuld geraken.
  • Jan Roesems

    5 jaar geleden
    Opgepast want als men straks de NMBS opnieuw éénmaakt zal men minder personeel nodig hebben. Hou daar ook maar rekening mee.