© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Wouter Vrancken kiest voor Bram Castro in doel: “Hij is klaar om de handschoen op te nemen”

Wouter Vrancken stond scherp op de persbabbel voorafgaand aan het duel tegen Cercle Brugge. “Bram Castro start zaterdag in doel. Hij is klaar om de handschoen op te nemen”, antwoordde hij met een handige woordspeling op dé hamvraag van de dag wie de geschorste Yannick Thoelen onder de lat zou vervangen.

Yannick De Boeck

“Soufian heeft het prima gedaan tegen Anderlecht, maar ik kies voor een duidelijke hiërarchie in doel. Of het een risico is om hem zonder matchritme in doel te zetten? Bram traint pijnvrij, is fit en heeft een pak ervaring. Ach, het is ook een risico om Soufian in doel te zetten. Dat weet je nooit vooraf. Soufian zit nog na te genieten van zijn prestatie tegen Anderlecht en neemt het trouwens goed op. Bram heeft er lang op moeten wachten en is er klaar voor.”

Exact één jaar, om precies te zijn. Op 17 augustus 2018 vierde Castro zijn laatste basisplaats een officieel duel (1-2-verlies thuis tegen Lommel, red.).

Jordi Vanlerberghe

Vrancken kan voor het duel tegen Cercle Brugge verder niet rekenen op de geblesseerden Gustav Engvall en Joachim Van Damme. Ook Aster Vranckx is out door een knieblessure. Aanwinst Jordi Vanlerberghe zit wel voor het eerst in de selectie. “Je ziet meteen dat Jordi een goede voetballer is, dus ik ben erg blij dat hij erbij is gekomen. Centraal op het middenveld kan hij met zijn lengte een waardevolle rol spelen.”

“Onder voorbehoud

Tegenstander van morgen, Cercle Brugge, gaf vooraf aan dat het duel tegen Malinwa onder voorbehoud zal spelen. Bovendien gaf voorzitter Frans Schotte ook te kennen dat er geen leden van de raad van bestuur naar de receptie voorafgaand aan het duel tegen KV Mechelen zullen gaan.“Ik zou kunnen blijven reageren op zulke zaken en mezelf zo in de aandacht blijven plaatsen, maar dat ga ik niet doen. Ze doen wat ze willen.”

De Vereniging is overigens de enige ploeg zonder punten dit seizoen. Al is Vrancken op zijn hoede. “Cercle kreeg in de duels tegen Standard, Oostende en KV Kortrijk telkens minder dan ze verdienden. Het blijft dus een gevaarlijke wedstrijd. Mits een zege kunnen we hen al op tien punten achterstand zetten. Die kans wil ik niet laten liggen.”

MEER OVER KV Mechelen