KU LEUVEN - Rob Stevens
Volledig scherm
© KU LEUVEN - Rob Stevens

Lage slaagcijfers en langere studieduur: KU Leuven wil deliberatie opnieuw invoeren

De KU Leuven overweegt om vanaf het academiejaar 2020-2021 opnieuw een beperkte deliberatiemogelijkheid in te voeren voor lesgevers. Dat zegt rector Luc Sels naar aanleiding van de start van de inschrijvingen vrijdag in Leuven. De reden daarvoor is de vaststelling dat het aantal studenten dat de bacheloropleiding binnen de voorziene drie jaar afwerkt, alsmaar daalt.

10 reacties

  • RENE LENAERTS

    5 jaar geleden
    Er was een tijd dat je slaagde in een herexamen of je jaar volledig overdeed. Toen betekende een diploma nog iets, nu kunnen sommige "bachelors zelfs niet zonder d-t fouten schrijven.
  • bert bent

    5 jaar geleden
    De reden is simpel: het niveau in het secundair onderwijs daalt gestaag. Ik vind wel dat het hoger onderwijs op haar beurt de lat niet mag laten zakken. Ik ben voor een verplichte toelatingsproef om de studenten met veel te weinig intellectuele bagage niet te laten starten, om de belastingbetaler niet nodeloos op kosten te jagen.
  • DIMITRI VAN ACKER

    5 jaar geleden
    Vroeger moesten wij sowieso voor elk vak geslaagd zijn, misschien 1 of 2 delibraties waren mogelijk, maar dat was dan een 9/20 voor een bijvak. Nu kunnen ze vakken, waarvoor men grandioos gebuisd is, meenemen naar volgende jaren...ongelooflijk... wat een niveauverlaging creëer je zo niet ? Iedereen gelijke kansen, wat een lachertje ! Je kunt het diploma evengoed zo geven !
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Als ik het dus goed begrijp krijgen de studenten die slecht studeren cadeau's van de Univ. Maar ook waar : studenten betekenen geld. Laat hen gewoon wérken voor hun diploma - in het echte leven zullen ze ook niets cadeau krijgen.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Die extra jaren kosten zoveel aan de belastingbetaler dat er geen geld meer is voor onderhoud van de gebouwen. Waarom dat pamperen, niet geslaagd is niet geslaagd, bestaat dat systeem ook in het buitenland. Er zijn ook hogescholen die later beginnen opdat de studenten zouden wakker zijn in de les, wat zetten ze dan als ze na 5 jaar afgestudeerd zijn in hun cv, ik zoek een job waar je maar om 11u moet wakker zijn. Is dit onze toekomst, dat belooft.