© REUTERS

Manchester United-trainer José Mourinho weer wedstrijd geschorst

Manchester United-manager José Mourinho werd woensdag een schorsing van één wedstrijd opgelegd door de Engelse voetbalbond. De Portugese trainer moet boeten omdat hij zondag tijdens het gelijkspel tegen West Ham naar de tribunes gestuurd werd. Mourinho werd in de 37e minuut door scheidsrechter Jon Moss weggestuurd omdat hij een flesje water wegtrapte uit onvrede over een gele kaart voort Paul Pogba.

Mourinho zal zijn team woensdag niet kunnen coachen in de kwartfinales van de League Cup, opnieuw tegen West Ham. Bovendien moet hij een boete van 16.000 pond (19.000 euro) betalen.

Het is de tweede keer in een maand tijd dat Mourinho gestraft wordt. Een uitsluiting op 29 oktober tegen Burnley - nadat hij tijdens de rust scheidsrechter Mark Clattenburg beledigde - kostte hem eveneens een speeldag schorsing en een boete van 8.000 pond.

Onlangs kreeg Mourinho ook al een boete van 55.000 euro opgelegd. De FA oordeelde toen dat hij scheidsrechter Anthony Taylor in de aanloop naar het bekerduel tussen United en Liverpool onnodig onder druk had gezet.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer