Guy Vanhengel.
Volledig scherm
Guy Vanhengel. © Baert Marc

Vanhengel (Open Vld) over Francken (N-VA): “Zou hem mijn kinderen niet toevertrouwen. Best niet beginnen met dit heerschap”

Brussels Open Vld-politicus Guy Vanhengel heeft op Twitter zwaar uitgehaald naar ex-staatssecretaris Theo Francken (N-VA). Hij vergeleek de strategie van Francken voor het Vlaamse onderwijs met die van Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Doet hij het met opzet? Of is hij gewoon zo? Ik zou hem mijn kinderen niet toevertrouwen.”

65 reacties

  • Jef Loot

    5 jaar geleden
    Waarom is kritiek op franken altijd zwaktebod? Hoe kan je dan ooit kritiek geven zonder dat dit weggezet word als traantjrs en dergelijke...
  • Norbert De Groote

    5 jaar geleden
    Er zijn weinig partijen waar zoveel onbenullen samenzitten als bij de liberalen .En nu ook nog die onnozelaar uit Mechelen die zich weer aandient . Hoe durven ze .
  • Julien Cuypers

    5 jaar geleden
    In de VLD zitten er verschillende die zich “Vlaming” noemen maar als Franstalige denken en leven. Zij zijn het die Vlaanderen verraden en die proberen om het Vlaams geld over te hevelen naar Wallonie, nietwaar De Croo, Van Hengel en Co? Schaam jullie!
  • Roger Declercq

    5 jaar geleden
    Het is misschien omdat Vanhengel naast een ministerpost viel in Brussel dat hij nu zo reageert.
  • Jan peeters

    5 jaar geleden
    Hubert Lenvers, aan postjespakkers heeft NVA geen gebrek hoor, daar zijn ze nu al ruzie aan het maken over de verdeling.....De Wever wilt zelfs zijn aantal postjes niet meedelen, zegt genoeg zeker????