© AFP

LIGUE 1. Guillaume Gillet met Nantes zwaar onderuit tegen Lyon

Olympique Lyon heeft woensdag op de vijftiende speeldag in de Franse Ligue 1 een doelpuntenkermis gehouden op het veld van Nantes. “Les Gones” blikten de club van Guillaume Gillet, die 71 minuten speelde, in met 0-6.

Zes verschillende Lyon-spelers pikten hun doelpunt mee. Voor de pauze scoorden Tolisso (16.), Lacazette (39., penalty) en Gonalons (41.). In de tweede helft stonden Valbuena (60.), Diakhaby (75.) en Fekir (81.) aan het kanon. Gillet, die op het middenveld stond, werd in de 72e minuut naar de kant gehaald. Nantes blijft met dertien punten achter in de gevarenzone, op de achttiende stek. Lyon rukt op naar de vierde plaats.

Nice neemt dankzij een 0-1 zege op verplaatsing bij Guingamp opnieuw de leidersplaats in. Belhanda maakte al in de vijfde minuut de enige treffer van de partij. Nill De Pauw kwam een kwartier voor het einde tussen de lijnen, maar kon niet voor de kentering zorgen. Nice profiteert zo optimaal van het puntenverlies van Monaco (1-1 bij Dijon) en gaat met 36 punten aan de leiding. Guingamp is zevende met 23 punten.