Hilde Crevits en Wouter Beke
Volledig scherm
Hilde Crevits en Wouter Beke © Photo News

Interne bevraging bij CD&V toont partij in diepe crisis

binnenlandDe leden van de werkgroep die CD&V opgericht heeft om de partij door te lichten na de tegenvallende verkiezingsresultaten, komen allerminst tot een flatterend beeld. Dat blijkt uit voorlopige documenten die De Standaard kon inkijken. In een reactie zeggen de “twaalf apostelen” te betreuren dat de werkdocumenten uitlekten. “De roep naar meer betrokkenheid en vertrouwen staat in schril contrast met het uitbrengen van een samenraapsel van een deel van de ontvangen opmerkingen”, luidt het.

115 reacties

  • Rik Duyvejonck

    5 jaar geleden
    Enkele tijd geleden preekte ene Yves dat we nog meer inspanningen zullen moeten leveren om alles in orde te krijgen In belgie. Nu denk dat deze de weg kwijt is vraag het maar aan de arcopar spaarders. En die 5 min politieke moed. Hij is ook blijven steken in de 20 ste eeuw!
  • Robert VAN LAERE

    5 jaar geleden
    Deze partij zorgde er via de wet op landbouwgrond een boer mij 50 jaar wettelijk kon afpersen en bestelen. Dank CVP later nog slechter CD&V . De C was voor hen zeker niet van toepassing !
  • stefan leysen

    5 jaar geleden
    De tijd dat de nonnekes en de pastoors het potlood van de oudjes en de goedgelovigen vast hielden in het stemhokje is voorbij en dat hebben ze bij de CD&V nog niet begrepen. De mensen werden bang gemaakt, was er zo niet ene bisschop of een kardinaal die op het preekgestoelte zei dat wie op de volksunie stemde niet meer welkom was in de kerk? Wel, onze jonge generatie doet net het omgekeerde dan toen als ze de livieten gelezen wordt, en maar goed ook.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Twee gebuisde studenten. Hebben de lessen niet begrepen.
  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    De ondergang van die ooit zo machtige CD&V moet je zoeken in het uiteengaan van haar zuilen. Die partij was een zuilenpartij, geen monoliet. En tot op vandaag zijn de meeste en grootste medisch sociale verwezenlijkheden in dit land nog steeds verwant met de partij maar zijn er van afgekeerd. Maar de geledingen, van die ooit zo grote partij zijn nog steeds voelbaar in de maatschappij. De CD&V ziet dat echter niet meer.