De pakkende uitvaart met erehaag in Heusden-Zolder.
Volledig scherm
De pakkende uitvaart met erehaag in Heusden-Zolder. © Mine Dalemans

Duizenden mensen nemen afscheid van twee brandweermannen: “Zondag samen vertrokken uit deze kazerne, vandaag weer samen thuis”

Met een indrukwekkende erehaag en een ingetogen afscheidsviering is in de brandweerkazerne van Heusden afscheid genomen van de twee omgekomen brandweermannen van het brandweerkorps van Heusden-Zolder. Honderden collega’s van brandweerkorpsen van het hele land vormden een meterslange erehaag.

16 reacties

  • Dirk VL

    5 jaar geleden
    Zij, die hun leven dagelijks riskeren voor de medemens... Ik heb enorm veel respect voor hen. Rust in vrede helden!!!!
  • Ronny Broeckx

    5 jaar geleden
    Als kind kijk je op naar een brandweerman , hoe ouder men word hoe meer dat respect groeit . Nu als zestiger is dit nog steeds , bedankt hulpdiensten en veel sterkte aan de familie's en de nog gewonde brandweermannen .
  • Eddy DESMET

    5 jaar geleden
    We staan er eigenlijk nauwelijks bij stil hoe belangrijk een brandweerman voor onze samenleving is : elke dag is er een risico op brandgevaar en talrijke andere risico's waarvoor een beroep wordt gedaan op de Brandweer. Dat brandweerlieden er telkens gevaar bij lopen ontgaat ons wel eens, maar die mensen zijn o zo noodzakelijk. Daarom ook verdienen zij onze aandacht én achting !
  • Etienne Callebout

    5 jaar geleden
    Veel respect voor de brandweermannen die hun leven hebben gelaten bij het bestrijden van een huisbrand die op laffe wijze is ontstaan door nog een laffere dader .Maar daar hoor men niet verder over in het nieuws . Het gaat waarschijnlijk over een ondergedoken vluchteling die niet weet wat hij aangericht geeft .
  • Norbert Bauwens

    5 jaar geleden
    Hartverwarmend dat men geen renner of voetballer moet zijn om geëerd te worden als held. Dit zijn onze "echte" helden die 7/7 24/24 voor ieder van ons door het vuur zouden gaan op risico voor hun eigen leven. Bedankt helden en rust zacht.