Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © PHOTONEWS

Eén op de vijf scoutsgroepen moet nieuwe leden weigeren

De jeugdbewegingen in Vlaanderen doen het goed. Meer dan goed zelfs. Zowel Chiro als Scouts & Gidsen liet de voorbije vijf jaar een stijging van het aantal leden optekenen met gemiddeld tien procent. Maar het is niet al goud wat blinkt. Zo is Scouts & Gidsen genoodzaakt een ledenstop in te voeren bij gemiddeld 1 op de 5 groepen. Dat schrijft De Zondag.

3 reacties

  • Griet Maes

    5 jaar geleden
    Waarom toch zo’n negatieve reacties? Kinderen die op kinderen letten? De leiding is minimum 17 jaar (met daarbij altijd oudere leiding). Dat zijn geen kinderen meer, dat zijn jongeren. En goedkope kinderopvang voor werkende ouders? Alsjeblieft zeg, nog zo’n dooddoener! Scouts is op zondag, dan werken de ouders (meestal) niet. Onze kinderen gaan, volledig uit vrije wil, al jaren met heel veel plezier naar de scouts. Sommige kinderen houden gewoon van het avontuur en het buitenspel plezier!
  • Ronny Wauters

    5 jaar geleden
    Mijn kinderen mogen bij geen jeugdbeweging want het zijn kinderen die op kinderen letten! En ik heb ze al zoveel keer onverantwoord bezig gezien op straat dat ik mijn kinderen niet wil aandoen!!!!! Jeugdbewegingen hebben totaal geen normbesef meer!!!
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    Natuurlijk doen ze het goed. Een goede kinderopvang voor de werkende ouders.
  1. Aarde getroffen door sterkste zonnestorm sinds 2003: prachtige beelden van noorderlicht boven ons land
    Update
    12

    Aarde getroffen door sterkste zonnestorm sinds 2003: prachtige beelden van noorder­licht boven ons land

    Experts hadden het voorspeld: er was een grote kans dat het noorderlicht dit weekend te zien zou zijn boven Vlaanderen, door een extreme geomagnetische storm die momenteel de aarde treft. Kijklustigen die gisteravond en vannacht op post waren, kregen waar voor hun geld. De zonnestorm bleek de sterkste in twintig jaar en dat resulteerde in prachtige beelden. “Om 0.30 uur leek het of de hemel ontplofte en was het poollicht zelfs met het blote oog te zien”, aldus noorderlichtexpert Bart Medaer. Het is nog afwachten of de omstandigheden vannacht opnieuw toelaten om het lichtspel te zien.
  2. DEBAT VAN DE DAG. Moet de organisatie van het Songfestival volgend jaar anders aangepakt worden?
    109

    DEBAT VAN DE DAG. Moet de organisa­tie van het Songfesti­val volgend jaar anders aangepakt worden?

    Optredens die verstoord worden, de deelname van Israël, het weren van de EU-vlag en de diskwalificatie van de Nederlandse artiest Joost Klein. Er komt veel kritiek op de European Broadcasting Union (EBU), de organisatie van het Eurovisiesongfestival. Wat denk jij? Moet de organisatie van het Songfestival volgend jaar anders aangepakt worden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts en politici ervan vinden.