BELGA
Volledig scherm
© BELGA

“Compleet absurd”: vanaf december enkel cashbetalingen verplicht afgerond

Omdat maar weinig handelaars de afrondingsregels voor rosse 1 en 2 eurocentjes tot nu toe toepassen, wordt het vanaf 1 december verplicht bij cashbetalingen. Bij elektronische betalingen moet het niet. Dezelfde aankoop kan dus iets meer of minder kosten, naargelang de manier van betalen. Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vraagt dat de volgende regering de regels voor alle soort betalingen gelijktrekt.

335 reacties

  • Rody Franks

    4 jaar geleden
    Bij de les blijven geldt (of moet ik zeggen "geld" :-) ) ook voor jou, Guido Pintens: 1 bfr is ongeveer 2,5 eurocent, geen 25.
  • Geert Landsman

    4 jaar geleden
    De wet steld dat een prijs een prijs is. Ik ha eisen dat ze altijd naar onderafronden of mij correct wisselgeld geven anders blijft de hele kar gewoon staan!
  • Felix Strackx

    4 jaar geleden
    De afgeronde prijs moet dan ook maar zo geafficheerd worden. En er zijn maar weinig dingen die , 91 kosten, wel veel van , 99.
  • Fonny Labie

    4 jaar geleden
    Dagdagelijkse zaken betaal ik altijd cash. Is een keuze omdat wij dan beter beseffen wat we nog hebben want kaart is veel te makkelijk. Voor grote stukken moeten we op voorhand sparen en betalen we dan wel met kaart Die mac 2 cent per winkelbezoek gaat dit niet veranderen
  • Franky Schoonvliet

    4 jaar geleden
    aan de commentaren hier te lezen en te horen zijn het allemaal superrijken, aan mensen die moeten krabben om rond te komen word nooit gedacht, egotrippers zijn het allemaal.