In en rond het Victoria Park kwamen honderdduizenden demonstranten bij elkaar.
Volledig scherm
In en rond het Victoria Park kwamen honderdduizenden demonstranten bij elkaar. © AP

“1,7 miljoen demonstranten” komen ondanks gietende regen op straat in Hongkong

UpdateVandaag vond in Hongkong een nieuwe dag van massaprotest plaats. Honderdduizenden demonstranten zijn samengekomen in het Victoria Park, dat volledig volliep. Volgens de organisatoren zelf waren er zelfs 1,7 miljoen betogers, maar dat cijfer is nog niet onafhankelijk bevestigd. Ook in de omliggende straten kwam een massa volk op de been ondanks de stromende regen. Het zorgde voor een zee van paraplu’s. Het protest verliep zonder gewelddadige confrontaties, nadat eerdere demonstraties onder meer op de luchthaven waren uitgelopen op chaotische taferelen. 

26 reacties

  • Marc Uytdewilgen

    5 jaar geleden
    Als je de geschiedenis van Hongkong een beetje kent, moet je toch weten dat HK nooit een bezit is geweest van de UK...maar de HK heeft HK en omliggende eilanden voor 99 jaar gepacht van China...die zijn dan terug in bezit genomen door nu de Chinese Volksrepubliek, met de belofte HK een speciaal statuut voor 50 jaar toegestaan, net zoals het voormalige Portugese Macao ... Begrijpelijk zonder akkoord te zijn begint China langzaam aan de duimeschroeven aan te draaien!
  • Rudi Goossens

    5 jaar geleden
    China is een meedogenloze dictatuur. Dus veel sterkte Hongkong ! China moet eindelijk eens wat tegenwind krijgen!
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Als het nodig is om 100.00 Hongkong Chinezen te laten verdwijnen om hun gelijk te halen dan doet China dat. Het is voor Xi Jinping dagelijkse kost.
  • Dirk Peeters

    5 jaar geleden
    Als je naar China's politiek en handelen kijkt in bezt Tibet, Taiwan, ... dan gaat dat liedje niet zolang meer duren.
  • Bernd Vaes

    5 jaar geleden
    Hoe de media uitzijn naar sensatie! Met duizenden stroomden journalisten uit de hele wereld toe, want geen enkele wou het begin van de inval der Chinezen missen. En uit armoede draaien ze nu maar filmpjes uit voorbije weken! Of hoe de sensatiezucht met hun voeten speelt.