Het schip ligt al dagen aan de ketting voor de kust van Gibraltar.
Volledig scherm
Het schip ligt al dagen aan de ketting voor de kust van Gibraltar. © AP

Gibraltar verwerpt Amerikaans verzoek Iraanse olietanker tegen te houden

De regering van het Britse gebied Gibraltar heeft een verzoek van de Verenigde Staten verworpen om de Iraanse olietanker aan de ketting te houden die zich opmaakt om de territoriale wateren van Gibraltar te verlaten. Volgens de regering zijn de Amerikaanse sancties niet van toepassing in de Europese Unie.

8 reacties

  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    Tot zover dus inderdaad de legaliteit (totaal illegaal dus...) van het aan de ketting leggen van deze Iraanse olietanker. En wie was de agressor in deze soap... Duidelijk niet Iran
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Hun bevelen zijn evenveel waard als toiletpapier eenmaal buiten de US. Dit is pure marktmanipulatie in hun voordeel.
  • Francis smet

    5 jaar geleden
    De VS zullen nog regelmatig met hun gezicht tegen de muur lopen. Dank zij de slimste van de klas, Trumpie, die niets anders doet dan sancties opleggen en landen tegen de schenen stampen. Een olietanker zou aan de ketting moeten blijven liggen zodanig dat de VS meer olie kan produceren en verkopen. Die wil gewoon de economie destabiliseren, gelukkig gaat Gibraltar hier niet in mee.
  • Jean-Paul Haesen

    5 jaar geleden
    Er is toch niets zo makkelijk voor de USA als de route van een tanker per satelliet te volgen. Dan weten ze ineens of Iran de waarheid sprak.
  • lut vanhyfte

    5 jaar geleden
    Trump zal deze weigering niet vergeten zijn wanneer de Britten weldra uit de EU crashen en een welgezinde VS broodnodig zullen hebben...