In juli kreunde ons land onder de hitte en was elke vorm van verkoeling welgekomen, zoals hier in Ieper.
Volledig scherm
In juli kreunde ons land onder de hitte en was elke vorm van verkoeling welgekomen, zoals hier in Ieper. © Photo News

Ondanks hitterecords wordt zomer 2019 geen recordzomer

De zomer van 2019 zal de geschiedenis ingaan als een zomer, waarin hitterecords werden gebroken en we de eerste code rood voor hitte ooit mochten noteren. Maar een recordzomer wordt het niet, zegt weerman David Dehenauw, die twee weken voor het einde een voorlopig balans opmaakt.

33 reacties

  • danny buyse

    5 jaar geleden
    @Ronny Van Looy, heb hem ook meegemaakt maar temperaturen van 40° dat was er zeker niet bij. Het was een lange zomer die droog was en met temperaturen tussen 25 en 35°. Toen was ik nog een tiener, speels en onbezorgd en had ik daardoor weinig of geen last van.
  • Ronny Van Looy

    5 jaar geleden
    Peter Colson, ik ben het volledig met u eens ik zou het niet beter kunnen verwoorden, 1976 dat was de zomer waar ik door de warmte 2 dagen plat in mijn bed heb gelegen, dat was nog eens een zomer !
  • danny buyse

    5 jaar geleden
    Een prachtige zomer met temperaturen tussen 20 en 25° en 2 kleine hittegolven met één dag van 40° en meer. Wel telkens als het regende was het daar na 10 dagen droog. Dit weekend terug regen gehad maar veel meer in de Ardennen dan in West-Vlaanderen en het zal terug minstens 10 dagen droog zijn. Heel normaal dat de grond begint uit te drogen.
  • hannes leo

    5 jaar geleden
    Ondanks dagrecords van koude en warme dagen zijn het de maand- en jaar gemiddelden die een beeld geven. En deze gemiddelden moeten gezien worden in een opwarming die zich de voorbije anderhalve eeuw voordoet. Zie hiervoor het continue afsmelten van de gletsjers in deze periode. Een proces dat zich altijd heeft voorgedaan. Wat wel zorgelijk is, is de weinige aandacht voor het milieu in het algemeen.
  • Danielle Huybreghts

    5 jaar geleden
    Spijtig is het weer een slechte zomer in dit landje.... regen, regen, koud... we hebben 2 dagen de open haard aangestoken! Ach ja, het was enkele dagen heet....