Grenscontroles op de luchthaven van Heathrow.
Volledig scherm
Grenscontroles op de luchthaven van Heathrow. © REUTERS

"Britse regering wil vrij verkeer voor EU-burgers meteen afschaffen bij brexit”

BrexitHet Britse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een plan uitgewerkt waarbij het vrije verkeer van personen voor EU-burgers al meteen na de brexit afgeschaft wordt. Dat schrijft de brexit-kritische krant The Independent op basis van regeringsbronnen en zou betekenen dat Europeanen al vanaf 31 oktober niet meer vrij naar het Verenigd Koninkrijk zullen kunnen reizen.

157 reacties

  • Dick DECOCK

    5 jaar geleden
    Willen gewoon aansluiting zoeken bij USA ipv Europa,zo zitten Amerikanen dichter bij Rusland zonder Europese pottenkijkers.
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    Fantastisch nieuws! Het omvallen van de dominosteentjes is ingezet. Eerst de Brexit. Dan Schotland uit GB. Dan Noord-Ierland uit GB. Dan Vlaanderen uit Belgie. Dan Catalonie uit Spanje. Enz... Het begin van het vreedzame Europa der vokeren.
  • vanfleteren diederik

    5 jaar geleden
    Een storm in een glas water. Een harde brexit veroorzaakt geen problemen die onoplosbaar zijn. Beslissen en beleid voeren kan er alleen maar op vergemakkelijken. Doemdenkers wens ik een fijne vakantie naar Zwitserland toe.
  • Louis Meeus

    5 jaar geleden
    Ik blijf daar weg.
  • Erwin Fiers

    5 jaar geleden
    Ik hoop op een deftige brexit zonder chaos.Maar ja .Ze hebben een zeer complexe regelgeving en wetten ingevoerd in de Schengenzone.Vroeger was alles veel eenvoudiger.Ik hou van eenvoud.Want sommige mediageile politici,proffen etc.hebben al enorm morele en financiële schade aangericht.That's the way of life.