Gisteren liepen er volgens de organisatoren 1,7 miljoen mensen mee in een vredevolle mars in Hongkong.
Volledig scherm
Gisteren liepen er volgens de organisatoren 1,7 miljoen mensen mee in een vredevolle mars in Hongkong. © Photo News

Trump waarschuwt China: een nieuw "Tiananmen" in Hongkong zou handelsakkoord schaden

De Amerikaanse president Donald Trump heeft Peking ervoor gewaarschuwd dat een harde repressie van de manifestaties in Hongkong, zoals destijds bij de protesten op het Tiananmenplein, de gesprekken over een handelsakkoord zouden schaden.

9 reacties

  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Blijkbaar is trump de enige die denkt dat hij geweld mag gebruiken.
  • Jurgen Latet

    5 jaar geleden
    Eindelijk iemand die het ziet Europa zouw beter achter de VS gaan staan als één blok staan we veel sterker maar nne we laten ons weer weg vegen als niet volwassen kleuter and wie heeft de oorlog gewonnen juist de VS respecter dan u vrienden er ook naar.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Handelsakkoord? Welk? Onderhandelingen willen nog niet lukken. En Trump maar "eisen" en "dreigen" Niks akkoord. En Trump maar bluffen dat alles goed gaat. "We zullen zien".
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Maar als het toch moest gebeuren zal het Westen niets doen behalve maar wat staan schreeuwen over schending van de mensenrechten en het onrecht dat er in HK plaatsvindt. Misschien met wat onbenullige sancties er bovenop.
  • caius lepidus

    5 jaar geleden
    trumpken , de chinezen zijn veel slimmer en gewiekster dan u .Ze zullen hongkong wel een lesje leren en zonder dat er iemand zal durven tussenkomen en zeker de lemen reus van europa niet.en trumpken houd u bezig met de aankoop van niet tekoop gestelde landen !