Dumoulin.
Volledig scherm
Dumoulin. © Photo News

Dumoulin verbreekt contract bij Sunweb en trekt naar Jumbo-Visma

WielrennenHet zat er al weken aan te komen, maar nu is het dan eindelijk officieel. Tom Dumoulin (28) vertrekt bij Sunweb en zet zijn carrière verder bij Jumbo-Visma. “Ik besef dat het gras aan de overkant niet altijd groener is, maar ik wil de kans grijpen om mijn horizon te verruimen”, zegt de Nederlander.

26 reacties

  • René Pijnacker

    5 jaar geleden
    Opmerkelijk hoe druk iedereen zich hier maakt over een overstap van een Nederlandse renner. Wellicht vindt Tom in een ploeg met meerdere kopmannen de rust om te werken aan een comeback voor één van de grote ronden en voelt hij zich niet meer 'gedwongen' geblesseerd te starten, zoals dit jaar in de Dauphiné. Roglic werd tenslotte ook de rust gegund toen nodig. Wie zijn onderstaande personen nu helemaal om te twijfelen aan zijn overwegingen?
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Peter Neefs, Doelend op Wout, je kent de gegevzns niet zoals ze zijn. Gelijk dat hij vertrok, en is het toeval dat Nuyens die was gefusioneerd met Roompot - uit armoede vooral - aan de kant is gezet door de 2 hoofdsponsors Jaques-Roompot ? En dat ze nog altijd niet de interesse hebben van een degelijk sponsor, en ze de budgetten die de UCI oplegt met het huidige voorstel in de verste verten niet halen ? Neen. Ik ken Nuyens al van zijn 16e en heb hem zien evolueren naar een egoist zonder vrienden
  • wim rooyakkers

    5 jaar geleden
    Als ik het zo maar mag geloven,dan zijn er in België,twee miljoen voetbaltrainers,en een miljoen ploeg managers.en het is niet zo slecht om hem daar binnen te halen,bij Eneos hebben ze ook diversen paarden waar men op wedden kan.met alle succes vandien.
  • Pieter De Coninck

    5 jaar geleden
    Sunweb is gefusioneerd met Corendon waar alle aandacht naar Van Der Poel zal gaan,dus maken dat hij weg is.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Ben benieuwd hoe volgend jaar de taak verdeling en de belangrijkheid van de renner bepaald wordt. Ik hoop dat de flater in P-R niet herhaald zal worden.