© Photo News

Ook Dylan Teuns en Van Hooydonck mogen naar Vuelta, indrukwekkend Movistar en Astana

Bahrain Merida heeft maandag zijn selectie bekendgemaakt voor de Ronde van Spanje, die 24 augustus in Torrevieja start. De ploeg rekent op Dylan Teuns, die recent in de Tour de France nog zegevierde op de Planche des Belles Filles.

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst van de Ronde van Spanje.

Bahrain Merida doet naast Teuns ook beroep op de Duitse sprinter Phil Bauhaus en de Oekraïner Mark Padun. Teuns en Padun mikken op ritzeges, al hoopt die laatste ook in het algemene klassement te verrassen. Voor Teuns is het de vijfde grote ronde, na deelnames aan de Vuelta (2016, 2018), de Giro (2017) en de Tour (2019).

Domenico Pozzovivo is de grote afwezige bij het team van sportdirecteur Rik Verbrugghe. De Italiaan zou de kopman moeten zijn in Spanje, maar liep deze maand na een aanrijding met een auto op training breuken op in de arm en het been.

De Vuelta eindigt 15 september in Madrid. De Brit Simon Yates won de voorbije editie.

Selectie: Yukiya Arashiro (Jap), Phil Bauhaus (Dui), Dylan Teuns (Bel), Heinrich Haussler (Aus), Mark Padun (Oek), Domen Novak (Sln) Hermann Pernsteiner (Oos) en Luka Pibernik (Sln)

© Photo News

CCC start met debutant Nathan Van Hooydonck

Team CCC heeft maandag zijn selectie voor de komende Vuelta (24 augustus-15 september) bekendgemaakt. Het Poolse WorldTour-team nam één landgenoot op in haar kern, de 23-jarige Nathan Van Hooydonck. Het is voor Van Hooydonck zijn eerste deelname aan een grote ronde.

“Ik weet niet goed wat ik mag verwachten van mijn eerste grote ronde”, reageerde de Kempenaar, het neefje van tweevoudig Ronde van Vlaanderen-winnaar Edwig Van Hooydonck, op de teamwebsite. “Ik wil natuurlijk zo goed mogelijk presteren in de openingsploegentijdrit. Ik heb op dit onderdeel hard gewerkt met mijn persoonlijke trainer en met CCC’s performancemanager Marco Pinotti. Verderop in de Vuelta wil ik het team vertegenwoordigen in ontsnappingen. Ik wil zien hoe ver ik daarin geraak. Ik denk dat mijn vorm goed is. Ik heb een tijdje op hoogte getraind en voel dat ik - voor een klassiek type - momenteel goed klim. Ik ben ook op trainingskamp in Luxemburg geweest en heb daar intensief getraind op zowel mijn weg- als tijdritfiets. Ik kijk er naar uit mij de komende drie weken te testen.”

Naast Van Hooydonck maken ook zijn ploegmakkers Will Barta, Pawel Bernas, Victor de la Parte, Jonas Koch en Szymon Sajnok hun debuut in de Vuelta. De erg onervaren selectie wordt vervolledigd door ouderdomsdeken Francisco Ventoso en Patrick Bevin.

Selectie: Francisco Ventoso (Spa), Jonas Koch (Dui), Nathan Van Hooydonck (BEL), Patrick Bevin (NZe), Pawel Bernas (Pol), Szymon Sajnok (Pol), Victor de la Parte (Spa), Will Barta (VSt)

IJzersterk Movistar met Valverde, Carapaz en Quintana

Movistar rekent in eigen land op de Ecuadoraan Richard Carapaz, die dit jaar de Giro won, en wereldkampioen Alejandro Valverde. Ook de Colombiaan Nairo Quintana, winnaar in 2016, verschijnt aan de start. Movistar neemt voor het veertigste jaar op rij deel.

De 39-jarige Valverde heeft heel wat Vuelta-ervaring. Hij veroverde in twaalf deelnames elf ritzeges en pakte in 2009 de eindzege. Vorig jaar eindigde hij als vijfde met twee etappewinsten. Carapaz begint aan zijn derde Vuelta, terwijl met Quintana nog een ex-winnaar start. De Colombiaan, die Movistar zal verlaten, was de beste in 2016. Movistar rekent ook op de Spanjaard Marc Soler, die in 2018 Parijs-Nice op zijn naam schreef.

© AFP

Selectie: Alejandro Valverde (Spa), Nairo Quintana (Col), Richard Carapaz (Ecu), Marc Soler (Spa), Imanol Erviti (Spa), Nelson Oliveira (Por), Jorge Arcas (Spa) en Antonio Pedrero (Spa).

Ook Astana oogt indrukwekkend

De Kazachse WorldTour-formatie brengt een erg sterk team aan de start met als speerpunten Miguel Angel Lopez, Jon Izagirre en Jakob Fuglsang.

Die eerste twee namen werden al lang voorzien voor de Vuelta, de deelname van Fuglsang komt er eerder onverwacht. De Deen kent een uitstekend seizoen met winst in de Ruta Del Sol, Luik-Bastenaken-Luik en het Critérium du Dauphiné en kwam als één van de topfavorieten aan de start van de Tour, waar hij echter in de zestiende etappe moest opgeven na een val.

Het drietal krijgt het hooggebergte misschien wel het sterkst mogelijke team aan zijn zijde. Ook Gorka Izagirre, Dario Cataldo, Omar Fraile en Luis Léon Sanchez kunnen immers aardig uit de voeten als de weg omhoog loopt. Hardrijder Manuele Boaro vervolledigt de selectie.

. Selectie Astana:

Miguel Angel Lopez (Col), Jon Izagirre (Spa), Jakob Fuglsang (Den), Gorka Izagirre (Spa), Luis Leon Sanchez (Spa), Dario Cataldo (Ita), Manuele Boaro (Ita) en Omar Fraile (Spa).

Man-in-vorm Sam Bennett moet BORA-hansgrohe spurtzeges bezorgen

© Photo News

BORA-hansgrohe heeft maandag zijn achtkoppige selectie voor de komende Vuelta (24 augustus-15 augustus) naar buiten gebracht. Het Duitse WorldTour-team zal vooral in de sprints willen scoren met man-in-vorm Sam Bennett.

De 28-jarige Ier was vorige week niet te stuiten in de BinckBank Tour. Bennett won er de eerste drie etappes en het puntenklassement. Eerder dit seizoen won hij ook al etappes in de Ronde van San Juan, de UAE Tour, Parijs-Nice (2x), de Ronde van Turkije (2x) en het Critérium du Dauphiné en werd hij voor het eerst Iers kampioen op de weg.

Bennett krijgt voor de sprints zijn Nieuw-Zeelandse loods Shane Archbold en de Luxemburger Jempy Drucker mee. In het hooggebergte zal BORA rekenen op diensten van Rafal Majka en Davide Formolo. Berggeit Majka won al eens een etappe in 2017 en werd ook derde in het eindklassement in 2015. Formolo werd negende in 2016.

De selectie wordt vervolledigd door de Oostenrijkers Gregor Mühlberger en Felix Grossschartner en de Pool Pawel Poljanski.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer