ANP
Volledig scherm
© ANP

Bijna 278.000 reizigers hopten vorig jaar met vliegtuig tussen Brussel en Amsterdam

Economie277.787 mensen hebben vorig jaar het vliegtuig genomen tussen Brussel en Amsterdam. Dat komt overeen met ongeveer 760 mensen per dag. De vlucht duurt vaak minder dan een half uur. Het aantal reizigers lag 8,4 procent hoger dan in 2017, hoewel dergelijke korte vluchten regelmatig onder vuur komen te liggen door hun klimaatimpact.

17 reacties

  • jeffrey gelders

    5 jaar geleden
    het aanbod vanuit onze nationale luchthaven naar overal ter wereld is lachwekkend klein dus velen boeken via schiphol. mijn reis naar azië binnenkort is met een korte vlucht schiphol en daar vertrekken nog altijd goedkoper dan rechtstreeks vanuit brussel dus tja...
  • Moetje nieweten

    5 jaar geleden
    Zelf al een aantal keer deze vlucht gehad, is altijd voor een tussenlanding. Net zoals we van Brussel naar Parijs vliegen. Het is echt een belachelijk korte vlucht. Als je in Schiphol op de polderbaan landt, ben je even lang aan het taxiën dan de vlucht zelf duurt. Maar tussenstops horen nu eenmaal bij budgetvriendelijk vliegen, of die nu in Amsterdam, Parijs of Frankfurt zijn. Deze vluchten zijn voor mensen die beroepsmatig vliegen.
  • pipo de clown

    5 jaar geleden
    Het betreft hier wel aansluitende langestands lijnvluchten en geen single flights. 277.787 mensen hebben dus gewoon hun reisticket vanuit Belgie in Nederland geboekt. Dit zijn vluchten die minimaal € 500 kosten dus Belgie loopt hierdoor al zeker een 140 miljoen euro mis.
  • lieve vanderstraeten

    5 jaar geleden
    Schaf de aftrekpost af, van de in business zittende dikbetaald ceo’s, die dagelijks zo het vliegtuig nemen, ze kunnen evengoed de trein pakken! En maak voor de trein een aftrekpost
  • CV DL

    5 jaar geleden
    Een lege trein of een vol vliegtuig? Wat is nu klimaatvriendelijkst?