Afrikaanse olifant.
Volledig scherm
PREMIUM
Afrikaanse olifant. © Getty Images/Robert Harding Worl

In Genève ligt het lot van de olifant in de weegschaal: “Beschermen kost veel geld, het mag ook iets opleveren”

Het aantal Afrikaanse olifanten daalt scherp, maar op een wereldconferentie van 180 landen bepleiten enkele Afrikaanse landen net om de beschermingsregels te versoepelen. Winnen zij het pleit, dan komt de grijze reus nog meer in de verdrukking.

9 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    En dat moeten dan de zogenaamde beschaafde landen zijn? Zelf heeft bevolking voor 85 % geen werk of een degelijk huis, en nog minder kans om naar school te gaan.Maar oorlog voeren en kinderen verwekken dat doen ze wel graag. En nu de olifant die tenslotte aan het uit sterven die moet het gelach nu betalen. Het moet geld in het laatje brengen voor de regeringen daar. met andere woorden voor eigen zak. Schandalig.
  • Marc breugelmans

    5 jaar geleden
    De mens verstaat niet als je aan fauna en flora raakt hij zichzelf tot as verdelgt.
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Ach, nog ongeveer 500 jaar en de aarde heeft dan geen last meer van de mens, kan herstellen en weer gezond worden. Domste dier dat ooit leeft is de mens, vernietigd zijn eigen nest.
  • Paul Buckens

    5 jaar geleden
    Stem een wet die het mogelijk maakt dat al wie een olifant schiet , waar ook, internationaal geseind wordt en in het thuisland of het land waar het misdrijf gepleegd wordt, gestraft wordt en dit met een minimum effectieve gevangenisstraf , zonder mogelijkheid tot klasseren om opportuniteitsoverwegingen.
  • Lieven Cleymans

    5 jaar geleden
    Geen nood de mens zal pas stoppen als het te laat is . Fauna, flora, klimaat, alles moet wijken voor winstbejag, voor geld en macht . We gaan recht op de afgrond