Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © Foto Vertommen

De Woonzaak denkt na over juridische stappen na startnota: te weinig inspanningen voor (sociale) huurders

'De Woonzaak', een initiatief van huurdersbonden en armoedeorganisaties, maar ook van vakbonden en Beweging.net, denkt na over juridische stappen na de startnota van informateur Bart De Wever. Ze ontwaren een stempel van Vlaams Belang en zien te weinig inspanningen voor huurders.

19 reacties

  • Patrick Verschelde

    3 jaar geleden
    Wat wil je, eigenaren van huurwoningen hebben totaal geen rechten. Als je een huurder hebt die niet betaalt of de woning om zeep helpt, probeer die dan maar eens uit het huis te krijgen. Onbegonnen werk. Dus huurwoningen voor de sociale markt zijn totaal niet interessant voor investeerders.
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Er zijn te weinig sociale woningen voor de Belgen door de massa migratie en het feit dat migranten door de EU wetten overal voorrang moet verleend worden. Het solidariteits principe is zo doorgeschoten dat het discriminatie van de eigen bevolking is geworden.
  • Heidi Dilis

    5 jaar geleden
    Ik heb vroeger een huis willen kopen. Maar als alleenstaande poetsdame kon ik enkel 40.000 euro lenen met mijn inkomen. Eigen inbreng en een borg had ik niet. Dus geen eigen woning. Ik heb me toen ingeschreven voor een sociale woning. Ik heb er nu een. Ja ik werk, ik betaal mijn huur elke maand op tijd en mijn woning is goed onderhouden. Dus stop aub met die laster tegen de huurder. En diegenen die hard werken voor hun eigen huis, je hebt ervoor gekozen.
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    De woonzaak pleit dus voor discriminatie van de mensen met een sterke band met gemeente of streek, maw: eigen, Vlááms volk, enkel door áánname dat het van VB komt??Om dan voorkeuren te geven aan wat?Kroostrijke gezinnen met leefloon die duizenden euros betaalden aan mensensmokkelaars om hier prioritair goedkoop gehuisvest te worden ten nadele van ónze belastingbetalers?Overtreding van de anti-discriminatiewet!
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Volgens de sociale verhuursector kunnen ze met hun puntensysteem "iemand die tot bepaalde groepen behoort, een voorkeursbehandeling geven”. Waarom zou een asielzoeker die hier net is, voorrang moeten krijgen op de moeder van Thierry B. die al 7 jaar op de wachtlijst staat? Wanneer gaat het tot de linkse kringen (cfr Gino Denil) doordringen dat een voorkeursbehandeling geven aan allochtonen, per definitie discriminatie van autochtonen is?