Meer dan een miljoen mensen daagden zondag op in een nieuw massaprotest. De Hongkongse overheid had toelating verleend voor een demonstratie in Victoria Park, maar niet voor een mars in het centrum.
Volledig scherm
Meer dan een miljoen mensen daagden zondag op in een nieuw massaprotest. De Hongkongse overheid had toelating verleend voor een demonstratie in Victoria Park, maar niet voor een mars in het centrum. © EPA

936 twitteraccounts uit China zaaien verdeeldheid in Hongkong

Via honderden verschillende Twitteraccounts is recent geprobeerd om politieke verdeeldheid in Hongkong te zaaien. Twitter stelt in een blogbericht dat er sprake was van "significante door de staat gesteunde activiteiten" via zeker 936 accounts uit China. Deze probeerden onder meer de legitimiteit en politieke standpunten van de protestbeweging ter plaatse te ondermijnen.

3 reacties

  • wesley netnem

    5 jaar geleden
    HongKong is Geen Chinese Stad meer ! En Twitter is verboden in China maar de Overheid misbruikt het zelf . Je moet China niet verdedigen het is een totalitair regime waar onderdrukking en uitbuiting centraal staan , slechts enkelingen van de Partij mogen Rijk zijn ! Mensen uit Hongkong willen Niet Bij China net zo bij de Taiwanezen ! de Schurken staten zijn de VS en Israel , China , Rusland en de Europese grootmachten !
  • Roel Mick

    5 jaar geleden
    en hoeveel Twitter-accounts gebruikt CIA, NSA,.. uit USA om onlusten aan te wakkeren? Ongetwijfeld veel meer. Amerikaanse Social Media is zeer gevaarlijk. Beter afschaffen
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Dus ze staken omdat China de leiding wil nemen over een Chinese stad?