Ex-Dexia-topman Karel De Boeck.
Volledig scherm
Ex-Dexia-topman Karel De Boeck. © Photo News

Meer dan vijftig Vlaamse bedrijfsleiders pleiten voor fiscale ommezwaai

55 Vlaamse bedrijfsleiders hebben een open brief geschreven aan de Vlaamse en de federale politici. Daarin doen ze 36 voorstellen voor een beter beleid, waaronder een radicale hervorming van de fiscaliteit. Dat schrijft De Tijd. De brief is een initiatief van ex-Dexia-topman Karel De Boeck en Karel Cardoen, de ex-CEO van het autobedrijf Cardoen.

71 reacties

  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Er zijn meer dan 55 Vlaamse bedrijfsleiders. Die andere leven wel al in de 21e eeuw. Met een één gemaakte Europese markt en een streven naar gelijke regels. De helft van de loontrekkenden betaalt trouwens maar 20% belastingen op hun belastbaar loon of minder. Die zouden dus opdraaien voor de belastingvermindering van de betere verdieners. En zouden vaak zelfs meer belastingen gaan betalen.
  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    @Francinne Declerque. En de brandverzekering? Het immokantoor, de kosten aan keurigen van bv mazouttank? Wanbetaling (dan heb je nul inkomsten)??Het vervangen van de chauffageketel na 10-11-12 jaar ?Algemeen onderhoud kost minstens één maand huur dat men jaarlijks opzij moet zetten. Voor de verhuurder zijn er maar gem. acht maand huur die netto op zijn rekening komen. Uw reactie is er één van jalouzie, onwetendheid.( vooral het eerste) De beste stuurlui staan weer zoals gewoonlijk aan wal hé
  • Raul Marqués da silva

    5 jaar geleden
    Schaf ook de index af.zo stijgen onze prijzen niet, hogere lonen duurder leven. Ook index op woningen ouder 10 jaar afschaffen , al die pestbelastingen ook wegvegen
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    NOG meer hun zakken volladen met het rendement van werkerszweet ?
  • Johan Van Hoof

    5 jaar geleden
    Dus vliegtuigtaks, en nog erger, extra taksen op fossiele brandstoffen tegen verlagen taksen op arbeid. Maw, voordelen voor bedrijven die de werknemer weer eens mag ophoesten. Ik dacht het niet!