Salah Echallaoui, vicevoorzitter van de Moslimexecutieve.
Volledig scherm
Salah Echallaoui, vicevoorzitter van de Moslimexecutieve. © photo_news

Moskeeën werven vrouwen aan

De Moslimexecutieve gaat voor het eerst vrouwelijke ‘geestelijken’ aanwerven - en meteen achttien: negen theologes en negen predikantes. Ze zullen aan de slag gaan in de erkende moskeeën in ons land. Hun lonen worden betaald door de overheid.

111 reacties

  • Jochen Leijgers

    5 jaar geleden
    Frans Deridder, conclusie is dus: alle geloven weg. Bedankt om ons punt te ondersteunen.
  • Ivan De Bakker

    5 jaar geleden
    Hun lonen worden betaald door de overheid. Dus ik betaal mee aan iemand die andere mensen leugens wijsmaakt, oproept tot homohaat, komaf wil maken met de gelijkheid tussen man en vrouw. Moet kunnen. Gelukkig heeft de politieke elite mijn stem ook weer genegeerd. Net zoals die van 800000 medevlamingen.
  • Maeng Saab

    5 jaar geleden
    @frans de ridder : je hebt leo zijn argument niet ontkracht door bij een ander geloof ook fouten te vinden.
  • Patrick De Buck

    5 jaar geleden
    Meer dan 90.000.000€ per jaar om mensen leugens wijs te maken. Moet een geloof niet betaald worden door zijn eigen aanhangers? Dan zou men pas bewijzen hoe gelovig men is en wat men over heeft voor zijn geloof.
  • Frans Deridder

    5 jaar geleden
    @Leo Peeters-Duym: Zoek op Leviticus 20:13 (uit de Bijbel) " Wie met een man het bed deelt als met een vrouw, begaat een gruweldaad. Beiden moeten ter dood gebracht worden en hebben hun dood aan zichzelf te wijten. " Gelieve uzelf wat beter te informeren voordat je hier bagger komt verkondigen over een geloof waar je zelf geen bal van weet. Dank u.
  1. Vlaams Parlement wil dat Kerk bijdraagt aan slachtofferfonds: “Psychologische hulp blijft duur”
    6

    Vlaams Parlement wil dat Kerk bijdraagt aan slachtof­fer­fonds: “Psycholo­gi­sche hulp blijft duur”

    Er moet een fonds komen dat alle slachtoffers van seksueel geweld toegang geeft tot psychologische zorg. Dat is een van de 101 aanbevelingen die de Vlaamse commissie voor de evaluatie van de aanpak van seksueel misbruik in de Kerk en in andere gezagsrelaties doet. “Het doet deugd aan mijn politieke hart om te merken dat, als het over zo’n belangrijk en gevoelig thema gaat, er goed kan worden samengewerkt over de grenzen van meerderheid en oppositie heen”, zei commissievoorzitster Hannelore Goeman (Vooruit).
  2. 14 experten waarschuwen voor ongeziene wooncrisis: “Willen we dat mensen in containers wonen?”
    PREMIUM
    379

    14 experten waarschu­wen voor ongeziene wooncrisis: “Willen we dat mensen in containers wonen?”

    Eigenaars worden huurders, prijzen stijgen nog verder en de bouw van extra woningen zit in het slop. Experten uit alle hoeken van zowel de private als sociale huisvesting slaan eensluidend alarm in een open brief. “We stevenen af op een ongeziene wooncrisis.” Hoe nijpend is het woonprobleem momenteel? Wie dreigt daarvan (nog meer) het slachtoffer te worden? En vooral: hoe lossen we dit op? “Registratierechten verlagen en subsidies geven werken niet meer.”