Gilbert reed tussen 2009 en 2011 drie jaar voor Omega Pharma-Lotto.
Volledig scherm
PREMIUM
Gilbert reed tussen 2009 en 2011 drie jaar voor Omega Pharma-Lotto. © BELGA

Algemeen manager Lotto Soudal: “Gilbert zal niet het jaar teveel rijden”

WielrennenThree more years. Philippe Gilbert breit nog maar een keer een imposant verlengstuk aan een lange carrière. Dat hij van 2020 tot 2022 voor het Belgische Lotto-Soudal rijdt, maakte zijn nieuwe ploeg gisteren bekend. In 2022 zal Gilbert veertig zijn.

8 reacties

  • eric maier

    5 jaar geleden
    Met Lotto vind hij wel opnieuw een ploeg die 20% achter hem zal staan als hij goed is. Geen rollenverdeling bij die of die..neen, als hij goed is zal alles rond hem draaien in zijn wedstrijden. Na zijn Lotto tijd werd er nog amper voor hem gereden, BMC was sportief gezien wel een stevige mislukking de eerste paar jaar met meer kopmannen in dat team dan helpers. Hier zal men Degenkolb mee betrekken, maar de vraag is hoe goed hij nog kan worden ? 2019 was een totale mislukking voor hem.
  • Carina Stulens

    5 jaar geleden
    @ Filip Desmedt: hij zal Milaan-San Remo niet winnen met deze ploeg achter zich.
  • Filip Desmedt

    5 jaar geleden
    Phil gaat volgend jaar zijn vijfde monument winnen , namelijk de Milaan - San Remo . Net als hij de Ronde en Parijs - Roubaix gewonnen heeft door op deze wedstrijden te mikken , zal hij dat bij Milaan - San Remo ook doen . Ik duim alvast ervoor !!
  • maarten mouton

    5 jaar geleden
    Phil gaat volgende jaar wedstrijd pieken en daar blijft het dan bij. Net zoals hij dit jaar deed bij quick step. Dan maar hopen dat hij die wedstrijd ook nog succesvol is. Anders heb je wel veel geld betaald voor zo een renner.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    jullie twee hebben wel een hoge dunk van jullie eigen ,phil heeft ons al veel plezier bezorgt en is tenminste een belg,en een man om fier op te zijn ,dank u Phil om mij althans nog een paar jaar plezier te gunnen man ,veel geluk in uw loopbaan nog eender hoelang ze gaat duren