© Jesse Willems

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Stationschef ontwerpt foute kersttrui voor goede doel

Tussen de vele acties voor Music for Life van Studio Brussel valt die van Lode Van Steenberge erg op. De werknemer van de NMBS verkoopt foute kersttruien ten voordele van SOS Syrian Children. Het logo van de spoorwegen is een knipoog naar ‘de meest stipte kerst ooit’.

Ronny van den Ackerveken

De Rijkevorselnaar heeft de Facebookpagina Stationschef gemaakt en post onder hetzelfde pseudoniem ook berichten op Twitter. De inspiratie voor de truien haalde Lode in het buitenland. "In de Verenigde Staten en Groot-Brittannië geven mensen wel eens expres foute kerstcadeaus. Het leek me een goed idee om daar een actie aan te koppelen voor Music for Life. Het hoeven niet altijd mensen te zijn die koekjes bakken of rondjes lopen."

Een trui in een maat voor volwassenen kost 25 euro. Voor een kindermaat betaalt u 20 euro. Om zeker te zijn dat ze voor Kerstmis klaar zijn, moet de bestelling voor 12 december gebeuren. "Uiteraard worden er mopjes gemaakt over de truien. Meestal zijn het mensen die vragen of de levering op tijd komt. Anderen vrezen dan weer een staking in de drukkerij."

De opbrengst van de verkoop gaat naar de vereniging SOS Syrian Children.

Een trui bestellen kan via de www.moteefe.com/meest-stipte-kerst-ooit

Lees het volledige verhaal donderdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER