De Amerikaanse rakettest vond zondag plaats op het eiland San Nicolas, nabij de kust van Californië.
Volledig scherm
De Amerikaanse rakettest vond zondag plaats op het eiland San Nicolas, nabij de kust van Californië. © AP

VS test kruisraket: Rusland betreurt “provocatie”, China vreest voor nieuwe wapenwedloop

Rusland hekelt de Amerikaanse rakettest van eergisteren als een "escalatie van militaire spanningen". China vreest dan weer dat de actie van de VS een nieuwe wapenwedloop gaat ontketenen. Tijdens de test lanceerde het Amerikaanse leger een kruisraket, iets dat mogelijk werd gemaakt door het einde van het Intermediate-Range Nuclear Forces-verdrag (INF). 

13 reacties

  • rudy liessens

    5 jaar geleden
    De kinderen zijn weer met hun dodelijk speelgoed aan het spelen
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    China stuurt al jaren aan op confrontaties met bijna al zijn buurlanden. De poging tot annexatie van de zo gezegde Zuid-Chinese zee is pure oorlogsverklaring tegen zijn buurland. Ze doen dat uit puur superioriteitsgevoel. Wat was de annexatie van Tibet trouwens en met de annexatie van Bhutan zijn ze ook bezig.
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Dus Amerika hield zich toch al niet aan het akkoord? Dat is nu wel duidelijk. Waarom zou Rusland er zich nu nog inhouden. Proficiat Trump, de koude oorlog is terug.
  • Wesley De Koninck

    5 jaar geleden
    Wat voor zin heeft het natuurlijk dat de gewone burger het klimaat willen redden als de 2 grootste pipo's op deze planeet ons rechtstreeks naar de verdoemenis leiden???
  • Herbert Verbeeck

    5 jaar geleden
    Euh... En de ontploffing van de kernenergieaangedreven raket in Rusland dan? Daar waren ze de dag ervoor dan aan begonnen... Rotwereldmachten...