Fietstocht op Leuvense binnenring tijdens Autovrije Zondag op 25 augustus

© jph

Tijdens de 11e editie van de Autovrije Zondag in Leuven zal op 25 augustus voor het eerst ook een deel van binnenring autovrij gemaakt worden voor een fietstocht die begeleid zal worden door beats van dj Bobby Ewing. Het autovrije deel van de binnenstad wordt bovendien uitgebreid met de Kapucijnenvoer en het Sint-Jacobsplein.

De fietstocht start om 14 uur op het Van Overstraetenplein aan het stadskantoor en volgt de binnenring tot aan de Meunierstraat net voor de Naamsepoort, waar men via de Brabançonnestraat naar de Tiensestraat zal fietsen. Alle soorten fietsen, tandems, riksja’s, duofietsen, rolstoelfietsen en dergelijke zijn welkom. Fietsen kunnen uitgeleend worden bij de Spelotheek of het Fietspunt onder het stadskantoor.

Er staan verspreid over de binnenstad 70 gratis activiteiten op het programma van deze Autovrije Zondag. Op het Mobiplein, dat ligt op het Margaretha- en Rector De Somerplein, biedt het stadsbestuur informatie over de vijftig Mobipunten die de komende drie jaar geïnstalleerd worden. Op zo’n Mobipunt komen verschillende vervoersmogelijkheden samen, zoals een bushalte, publieke laadpalen, elektrische deelwagens, fietsen en bakfietsen.

“Autovrije Zondag is een ideale manier voor bewoners en bezoekers om de stad op een andere manier te beleven. De invloed ervan mag je niet onderschatten want het is dankzij dergelijke dagen dat mensen de voordelen van een autovrije stad leren kennen”, zegt David Dessers (Groen), als schepen bevoegd voor mobiliteit. Dessers wil de Autovrije Zondag de komende jaren ook uitbreiden naar de deelgemeenten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen