31,9 procent van de Belgen geeft aan dat ze geen vlucht boeken voor afstanden onder 1.000 kilometer.
Volledig scherm
31,9 procent van de Belgen geeft aan dat ze geen vlucht boeken voor afstanden onder 1.000 kilometer. © Shutterstock

Meer dan kwart van Belgen past reisgedrag aan uit bezorgdheid om klimaat

28,4 procent van de Belgen wijzigt zijn manier van reizen met het vliegtuig voor het klimaat. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek van adviesbureau WES.

23 reacties

  • SERGE VOERMANTROUW

    5 jaar geleden
    Ik alvast niet. Met de auto, zoals gewoonlijk. Naar Frankrijk met de trein? Dan is mijn verlof al een eind voorbij tijdens de verplaatsingen. Na de trein is het nog bus en of tram nemen. Als die al rijdt waar ik wil gaan. En taxi, nogal duur he. En ter plaatse geen auto. Ik dacht het niet. O ja, het is dat wat die groene mannekes willen. Dat we niet op reis gaan. Alleen de gegoeden kunnen dan nog. Zoals zij zelf, met 10000 euro per maand.
  • Patricia Serverius

    5 jaar geleden
    Alles draait om geld zolang dit niet veranderd is het gewoon hopeloos
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    Dus bijna 3 kwart trekt er zich niets van aan. Zo ken ik onze Belgjes weer. Het is dan ook maar een minderheid die daar staat te roepen, maar ze hebben gewoon veel lawaai bij zoals altijd.
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    En diegenen die het meest hun voeten vegen aan milieuvriendelijk reizen gaan alle anderen die niet reizen met hun belerend vingertje de mantel uitvegen omdat het klimaat in gevaar is. Van hypocrisie gesproken ...
  • Robert De Meulder

    5 jaar geleden
    Waarom 8 000 km vliegen als ge thuis ook op uwen handdoek kunt liggen.70 jaar geleden gingen wij gewoon naar zee en moesten we niet stoefen tegen de geburen hoe ver wij op vakantie zijn geweest.