Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Geen stenen maar plastic: alweer een nieuwe vorm van vervuiling ontdekt

Plastic is overal, meestal in de vorm van microplastics. Maar nu is er weer een nieuwe vorm van vervuiling ontdekt. Wetenschappers van de Britse University of Plymouth ontdekten plastic dat op stenen lijkt op stranden in Groot-Brittannië, Schotland en zelfs in Canada.

14 reacties

  • Yunus Altintas

    4 jaar geleden
    Euhm.. België verbrandt nog steeds zijn afval wat denk je dat er gebeurt bij indaver en isvag? Wel wordt er stroom geproduceerd en fijnstof wordt goed afgefilterd.
  • Hans Schoen

    5 jaar geleden
    Peter Bosman denk je nu echt dat iedereen op zee zorgt draagt voor de planeet? Elke dag dumpen ze tonnen afval en zelfs hun eigen rommel in zee. Nog niet gehad over visnetten, vislijnen, olie, chemie enz... doe dringend je roze bril maar af. Sattelietbeelden moeten die wantoestanden opsporen. Er glippen nog velen door de mazen vh net.
  • Peter Bosman

    5 jaar geleden
    @Josse Vos: Er zijn geen smeerlappen die afval lozen in de zeeën. Als je een plastic zak op straat dumpt belandt die uiteindelijk in zee door de wind bvb, al dat plastiek komt dan samen door zeestromingen, waardoor het lijkt alsof er enorme hoeveelheden in 1 keer gedumpt zijn, maar dat is niet zo.
  • Josse Vos

    5 jaar geleden
    Ik zou willen weten wie die smeerlappen zij die al dat afval lozen in de zeeen. Of is zo'n vraag niet politiek correct?
  • Jan Dekoninck

    5 jaar geleden
    Na "stone age" , "bronze age" en "iron age" ..........."plastic age" haha