© ©Walter Saenen - WAS

‘Deens’ restaurant opent pop-up in winterbar LBWG

Midden januari opent in het koetshuis van Park Spoor Noord het nieuwe restaurant Gå Nord. In afwachting daarvan nemen ze hun intrek in winterbar LBWG.

dbw

In het tuinpaviljoen van de Little Brewers Winter Garden (LBWG), een winterse pop-up aan brouwerij De Koninck in de Boomgaardstraat, opende woensdag Gå Nord de deuren. Met een smaakvol voorafje willen zaakvoerders Sven Wille en Nikolaj Kovdal de opening van hun restaurant in het koetshuis van Park Spoor Noord in de kijker zetten.

Restaurant Gå Nord, Deens voor Ga naar het Noorden, opent op dinsdag 17 januari de deuren. Aanvankelijk was de opening daar vorige maand al voorzien, maar enkele praktische problemen beslisten daar anders over. “Vandaar dat dit pop-upinitiatief een ideaal alternatief is om warm te draaien”, zegt zaakvoerder Sven Wille. “We bieden onze gasten enkele vaste gastronomische menu’s aan van 4, 5 of 6 gangen. Voor vier gangen betalen ze 48 euro, voor vijf gangen 58 euro en voor 6 gangen 68 euro.”

Sven Wille en Nikolaj Kovdal raakten geïnspireerd door de oosterse wabi sabifilosofie en -esthetiek, waarbij eenvoud het sleutelwoord is. Voor hun Amsterdamse chef-kok Timothy Tynes betekent dat vooral werken met pure smaken en lokale bioproducten. “Ik wil dat mensen begrijpen wat ze aan het eten zijn”, zegt hij. “Met zo weinig mogelijk handelingen wil ik een zo rijk mogelijke smaak creëren. Een toegankelijk concept, met een veelvoud aan verrassende smaken.”

Kombucha

Hoewel het restaurant een Deense naam krijgt, moeten de gasten niet enkel Scandinavische gerechten verwachten. Tynes heeft namelijk een eigen vertaling van de wereldkeuken op het oog. Ook de drankenkaart is vernieuwend, en heeft opvallend veel non-alcoholische opties. Van waterkefir en kombucha tot sappen en tonics van eigen hand. Verder zijn er ook bio- en natuurwijnen, speciale bieren en cocktails van de Deense barman Jonas Skovhus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER