© BELGA

Red Lions geven Wales pak voor de broek en sluiten groepsfase op EK hockey af met maximum van de punten

De Red Lions hebben in hun derde, overbodige groepswedstrijd Wales ingeblikt met 6-0. Na eerdere zeges tegen Spanje en Engeland waren de Belgische hockeymannen nog voor de aftrap al zeker van groepswinst. In de halve finale wacht Duitsland, dat tweede eindigde in groep B achter Nederland. Onze Noorderburen nemen het in de andere halve finale op tegen Spanje.

Maarten Elst en Marc Vermeiren

Zoals verwacht werd Wales het perfecte opwarmertje voor de halve finale tegen Duitsland, donderdag om 18u. Ook nu behielden de Red Lions hun clean sheet, wat geen enkele van de 15 andere teams in Wilrijk voor mekaar bracht. Op gang getrapt door een alweer succesvolle penalty corner van Alexander Hendrickx denderde België al in de eerste helft over zijn tegenstander heen.

Nummer 2 op de wereldranking vs nummer 25: dat verschil toonde zich overal, en dus ook op het scorebord. Geen minuut na het openingsdoelpunt streepte Tom Boon overlangs nummer twee binnen. En toen ging het steeds sneller, met nog bijkomende treffers van Charlier en De Kerpel. “Op dit moment is België het beste team van de wereld”, sprak de Welshe bondscoach bewonderend tijdens de rust. En ver van de waarheid zal de man alleszins niet zitten. “Ze hebben geen medelijden met ons.” Tussendoor toonde Arthur Van Doren uitgebreid waarom hij al een paar jaar als beste speler ter wereld geldt. Nadat de Antwerpenaar eerst een steal had uitgevoerd, ontdeed hij zich vervolgens op Messiaanse wijze van drie Welshmen. Dat alles en vier goals in een helft: het publiek genoot volop.

Na rust schroefden de wereldkampioen tijdens hun avondlijke tocht doorheen Wilrijk het showtime-gehalte nog wat op. Een rush van Denayer zette Charlier op weg naar zijn tweede goal en naar 5-0. Maar nummer 6 was nog de fraaiste uit het rijtje. Van Doren toverde alweer en Thomas Briels werkte binnen. Met dat indrukwekkende 13-0 doelsaldo zal België ook donderdag tegen Duitsland als favoriet van start gaan. Een echte maatstaf is het uiteraard niet, maar op 12 juni jongstleden gingen de Lions een oefenmatch op Duitse bodem winnen met 0-8.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer