Mannen snurken drie keer vaker dan vrouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mannen snurken drie keer vaker dan vrouwen. © Getty image

Waarom snurken niet onschuldig is: “Verhoogd risico op diabetes en hartproblemen”

Goed GevoelOver snurken wordt vaak lacherig gedaan, maar het is niet ­altijd ­onschuldig. “Snurken kan op een ­onderliggend medisch probleem ­wijzen en dat kan je beter niet negeren”, zegt slaapexpert Johan Verbraecken (coördinator slaapcentrum UZA). Vier vragen en antwoorden over dat vervelende geronk.

8 reacties

  • Andy Verachtert

    5 jaar geleden
    Meer kans op hartproblemen ? Andersom, zal je bedoelen. Wiens hart al begint te wiebelen gaat makkelijker snurken.
  • Roger Geens

    5 jaar geleden
    Sla goede raad nooit in de wind ,ik hoor mij zelf niet snurken omdat ik een eenzaat ben die altijd alleen slaapt , ik heb diabetes , hoge bloeddruk en tegen diabetes strijd ik iedere dag door mijn eten aan te passen aan mijn werk in de tuin en tegen hoge bloeddruk neem ik een licht pilletje en op de nuchtere maag knabbel ik op verse peterselie dat mijn bloedvaten doet opengaan/verwijden .
  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    Liever 70 jaar leven als een drilboor dan 100 als kamerplant. Ik ben heel die "langer leven" zever kotsbeu. Vind anders ineens een snurkpil uit zodat jullie weeral geld kunnen verdiene...dan zal ons maggie weeral blij zijn.
  • guy vermeulen

    5 jaar geleden
    ik snurk al tachtig jaar en ben nog niet dood .
  • Francinne Declerque

    5 jaar geleden
    Akkoord maar om te beginnen moet je niet al te slimme huisarts je doorverwijzen naar specialist, neuroloog of longspecialist. Bij mij was dat de cardioloog die na een 24uurs bloeddrukmeting met eindelijk doorverwees naar een slaapkliniek. 3 maand wachten. Slaaponderzoek is geen lachertje als je al moeilijk slaapt. Terug 3 maand wachten: resultaat ademhaling stopt 38 keer per uur... slaapapneu... neem zelf initiatief en maak een afspraak bij deftige arts.