Getty
Volledig scherm
© Getty

Steeds meer betalingen van Belgische bedrijven naar de fiscale paradijzen

In totaal 82 miljard euro in 2016, 129 miljard in 2017 en 206 miljard in 2018. Belgische bedrijven verrichten steeds meer betalingen naar landen die door België erkend zijn als fiscale paradijzen, schrijft La Libre Belgique vandaag.

25 reacties

  • jo vandenberghe

    5 jaar geleden
    Met de NVA en de OVLD worden zulke praktijken gewoon aangemoedigd.Iedereen weet dat belastingen betalen voor de man in de straat is.Al de rest doet wat ze kunnen om er geen of toch zo weinig mogelijk te betalen.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Het blijft duren met die belastingsparadijzen en geen regering die er komaf mee wil maken. Schandalig.
  • Henri Troyat

    5 jaar geleden
    Een paar tientallen jaren gelezen in Trends. Een Aziatisch land, welk precies weet ik niet meer, had belastingfraude-ambtenaren in dienst die een bepaald percentage kregen van de opgespoorde gelden. Ideetje voor de nieuwe SPa-voorzitter binnenkort? Trouwens, waarom erkent België belastingparadijzen? Zo zeg je letterlijk tegen het grootkapitaal, fraudeer maar op, wij dekken het potje wel toe.
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Alsook de bedrijven die subsidies toegekend zijn? Dat zal dan wel . Dehaene zal dat vroeger ook nog wel în een modulleke gegoten hebben. Die slaagde er ook steeds in zijn miljoenen ontvangsten van AB Inbev en Dexia belastingvrij te maken . Zonder protest van Links of Rechts . Dan waren het dikke vrienden.
  • Robert De Meulder

    5 jaar geleden
    Grote bedrijven in Belgie betalen dan zo weinig mogelijk of geen belastingen om daarna de winsten op te slagen in fiscale paradijzen.Hoelang blijft dit nog duren?