Meng Wanzhou.
Volledig scherm
Meng Wanzhou. © AP

"Huawei-topvrouw gaf Iraanse activiteiten toe"

De in Canada gearresteerde financiële topvrouw Meng Wanzhou van het Chinese technologieconcern Huawei heeft toegegeven dat haar bedrijf een kantoor heeft in Iran. Ze zou dit hebben gezegd tijdens een verhoor door de Canadese grenspolitie, staat in vrijgegeven rechtbankdocumenten.

6 reacties

  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Die zijn de verovering van de wereld aan het voorbereiden met ons geld onze kennis De EU ziet niets, hoort niets, weet van niets, maar alles wat je vastneemt komt van ginder en daar met die winsten bouwen ze een leger op en niet om te spelen. Net als Duitsland het ooit deed, en je kunt die Chinezen geen ongelijk geven die weten van aanpakken en buiten Trump geloven ze allemaal dat de aarde plat is.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Och stop toch daarmee. De VS ziet overal spoken en zijn gefocuseerd om Iran te bombarderen. Ik begrijp niet dat een land nog reageert op een vraag van dat domme Trumpland.
  • Frits Vandenberge

    5 jaar geleden
    Waarom moeit Amerika zich met wat de rest van de wereld doet? Ze maken de economie van andere landen en bedrijven kapot. En daarmee de centen van u en ik. America first. Of gaan ze weer afkomen met het Gele Gevaar omdat China op gebied van techniek Amerika ingehaald heeft? Gelukkig houdt de EU het been stijf. Trouwens, Rusland spreekt evenzeer over het Amerikaanse gevaar. Wat een trieste wereld.
  • Luke Vincke

    5 jaar geleden
    Ja en? Hebben de VS het recht om te bepalen wie met wie handel drijft? Wat een arrogantie te eisen dat Amerikaanse wetten gelden voor iedereen op deze planeet ! De wereld zou een vredelievende plaats zijn mocht de VS niet meer bestaan.
  • jarek czerwice

    5 jaar geleden
    Huawei is toch geen Amerikaanse firma en mag dus zaken doen met wie ze willen. Ook met Iran. Er zijn zoveel firma's die zaken doen met Iran. Niks verkeerd aan.