Direct naar artikelinhoud
Brussel

Brusselse politie rijdt 17-jarige dood tijdens interventie, slachtoffer was op de vlucht voor controle

Brusselse politie rijdt 17-jarige dood tijdens interventie, slachtoffer was op de vlucht voor controle
Beeld BELGA

In Brussel is afgelopen nacht een 17-jarige jongeman om het leven gekomen toen hij werd aangereden door een voertuig van de Brusselse lokale politie. Dat meldt La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse politie.

Het ongeval gebeurde even voor middernacht voor de Ravensteingalerij. De jongeman werd in de Ravensteinstraat aangereden door een voertuig van de anti-overvalbrigade dat onderweg was naar een interventie. Het voertuig reed met sirenes en zwaailichten aan. Voor het slachtoffer kon geen hulp meer baten.

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad bevestigt de feiten, maar wil niet zeggen over de omstandigheden of de leeftijd van de jongeman. “Er werd een MUG-team ter plaatse geroepen en die heeft nog geprobeerd de jongeman te reanimeren, maar tevergeefs”, zegt politiewoordvoerder Olivier Slosse. De betrokken agenten werden opgevangen door het stressteam van de politie. De zone betuigt ook haar medeleven aan de familie van de jongeman.

Het slachtoffer zou zich hebben willen onttrekken aan een controle. De patrouille van de anti-overvalbrigade was echter op weg naar een inbraak en was dus niet op zoek naar de jongeman.

Het Brusselse parket heeft een onderzoek geopend, aldus de politie. Het labo van de Federale Politie en een expert kwamen al ter plaatse.