thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Steeds meer Belgen laten zich begeleiden bij het stoppen met roken

Steeds meer Belgen zoeken hulp om te kunnen stoppen met roken. Dat zegt VRT NWS en tabakoloog Els Bosch bevestigt het nieuws. Niet alleen hulpmiddeltjes zoals nicotinepleisters worden ingeroepen, vooral coaching zoals cursussen, groepssessies of begeleiding door een tabakoloog zitten in de lift.

11 reacties

  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    .Het kan, zelfs al denkt u van niet. Ik dacht dat ook. Ik rookte een pak per dag en stopte toen ik 78 was. Nu al 8 jaar rookvrij. Wanneer het te erg wordt zuig ik op zo'n vicks inhalertje ( voor de kou) en dat neemt de drang weg. Psychologisch moet ik een pak thuis en in de wagen hebben. Ik moet weten dat ze er zijn maar kom er nooit aan. Dat helpt ongelooflijk en het sterkt je.
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Nogmaals pure geld klopperij . Geld halen uit diegenen die niet sterk genoeg zijn om er zelf mee te stoppen. Deze praktijken zouden moeten bestraft worden . Volgens mij dit heeft niks te maken met medische hulp aan mensen. Puur voor het geld .
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    Ben van het ene moment op het andere gestopt. Zonder noembare problemen. Ik was wel geen persoon die uit zijn bed kwam en achter zijn sigaretten begon te zoeken.
  • leppens victor

    5 jaar geleden
    Mr.Wilms,als ex-,,beroeps,,roker kan ik U enkel volledig gelijk geven. Maar enkele snuggeren hebben geld geroken,aan de zwakken van geest om erin te trappen mvg.
  • Wilfried Vanden Berg

    5 jaar geleden
    Tabakoloog ? Pure onzin. En geld verspilling . Gewoon s'morgens die eerste sigaret niet pakken . Zo simpel is het . Ben reeds 22 jaar rookvrij . Als je karakter hebt om er mee te beginnen moet je ook maar karakter hebben om er mee te stoppen . Ze hebben nu al een paardenfluisteraar , een honden therapeut , wat gaan ze nog allemaal uitvinden om geld te verdienen ? 15 euro per 30 minuten ? aub zeg .