In de staat Amazonas werd de noodtoestand uitgeroepen.
Volledig scherm
In de staat Amazonas werd de noodtoestand uitgeroepen. © REUTERS

Amazonewoud staat in brand: alleen al dit jaar 72.000 vuurhaarden, president Bolsonaro knijpt oogje dicht

 Het Amazonewoud in Brazilië staat in brand. Van januari tot nu werden volgens onderzoeksinstituut INPE 72.000 vuurhaarden geteld, dat is 83 procent méér dan dezelfde periode vorig jaar. De plotse stijging hangt samen met het aantreden van Jair Bolsonaro. De extreemrechtse president knijpt een oogje dicht voor de grootschalige ontbossing, voor hem komt veeteelt op de eerste plaats.

11 reacties

  • Fernand Beaumonde

    5 jaar geleden
    Om het klimaat te bestrijden moet er net 3x zoveel bos bijkomen
  • Luc Brouckaert

    5 jaar geleden
    De bomen moeten plaats maken voor de teelt van sojabonen waar biobrandstoffen van gemaakt worden. Brazilië wint, de natuur verliest maar zal zich op een verschrikkelijke manier wreken.
  • PETER PERMENTIER

    5 jaar geleden
    Ooit wreekt het economisch winst bejag zich op het mensdom? Wij zijn teveel eisend en daar wordt dan nog verder door de reclame op ingespeeld. Wij mensen worden het slachtoffer van onze eigen hebzucht, en het is juist dat de aarde overbevolkt en overbelast is in het milieu en vervuiling.De weg werp generatie joepie,wat is dat plezant.
  • Kris van Laer

    5 jaar geleden
    De wereld zou beter af zijn met een paar miljard mensen minder, dat is het grootste probleem van de 21e eeuw. dringend werk maken van geboorteperking over heel de wereld, maar blijkbaar is dit onderwerp een groot taboe. Ach ooit volgt er wel een natuurlijke eliminatie, natuur is sterker dan de mens.
  • ANN LIMBOS

    5 jaar geleden
    En kassa, kassa voor de president.