© JHS

© JHS

© JHS

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Antwerp 10 Miles schaft Ladies Run af en voert deelnemerslimiet in

De 32ste editie van de Antwerp 10 Miles & Marathon gaat voluit voor het goede doel. Golazo steunt vier organisaties waarvoor deelnemers kunnen lopen. Ook nieuw in 2017 is dat er geen aparte Ladies Run meer wordt georganiseerd, mannen en vrouwen lopen samen de 5 kilometer. En er wordt een deelnemerslimiet van 40.000 lopers ingevoerd.

rvre, il

“40.000 deelnemers is een gezonde grens om organisatorisch en zeker naar mobiliteit toe alles vlot genoeg te kunnen laten verlopen”, verklaart Greg Broekmans van organisator Golazo. Verder is er in 2017 geen aparte Ladies Run, maar lopen mannen en vrouwen gewoon samen de 5 kilometer. Daardoor kan de 10 Miles een halfuur vroeger van start gaan en kan ook iedereen vroeger dan gewoonlijk naar huis beginnen vertrekken.

Ook nieuw voor de 32ste editie is dat deelnemers 10 euro extra inschrijvingsgeld kunnen betalen. Daarvoor krijgen ze een T-shirt in ruil van een van de vier goede doelen waarvoor het evenement zich inzet.

Die goede doelen zijn: Rode Kruis Vlaanderen, Kom op tegen Kanker, SOS Kinderdorpen en To Walk Again. De vier goede doelen krijgen een gezicht door de aanstelling van vier ambassadeurs die zullen meelopen.

“We willen echt elke deelnemer warm maken om zeker één doel te steunen”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo. “Je loopt voor jezelf en je persoonlijke doel, maar ook voor een van onze goede doelen. Je 10 euro extra gaat integraal naar dat goede doel.”

Om de boodschap van de goede doelen in de volgende maanden uit te dragen werden uit ruim 400 kandidaten vier ambassadeurs geselecteerd die elk een goed doel vertegenwoordigen: Katrien Verbruggen loopt de Short Run (5km) voor SOS Kinderdorpen, Ali Khan de 10 Miles voor Kom op tegen Kanker, Karen van der Linden de 10 Miles voor To Walk Again en Sven Dekoster de Marathon voor Rode Kruis Vlaanderen.

De ambassadeurs zijn stuk voor stuk zelf lopers, in meerdere of mindere mate, maar hebben vooral een zwak voor de 10 Miles. De vier vormen - letterlijk - het gezicht van de campagne en zullen via tal van kanalen ook actief de deelnemers motiveren om te kiezen voor hun goede doel.

De loopwedstrijd vindt plaats op zondag 23 april. Inschrijvingen starten morgen, vrijdag, vanaf 11u. Dat kan via deze website.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER