Zo zien microplastics in het water eruit.
Volledig scherm
Zo zien microplastics in het water eruit. © RV

Wereldgezondheidsorganisatie: “Plastic deeltjes in water vormen slechts klein risico voor gezondheid”

Er is geen reden om bezorgd te zijn over plastic deeltjes in het drinkwater. Dat concludeert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in haar eerste rapport over dit onderwerp, dat verschillende wetenschappelijke studies aanhaalt. Ondanks deze geruststelling stelt het WHO dat er dringend meer onderzoek gedaan moet worden.

41 reacties

  • Geert Vande Walle

    5 jaar geleden
    Met statistieken en 'wetenschappelijke' studies kun je alles en nog veel meer bewijzen .
  • Geert Vaelen

    5 jaar geleden
    Allee, vissen en vogels sterven massaal omdat hun maag vol zit met microplastics, en voor de mens zou het geen kwaad kunnen? Wat voor geleerden zijn dat daar? Waarom doen diezelfde geleerden dan zo panisch over microplastics in de oceaan?
  • Marc Spandel

    5 jaar geleden
    Vissen gaan dood door plastiek... vogels gaan dood door plastiek... dieren gaan dood door plastiek, maar... voor mensen kan het geen kwaad! Ik stel me vragen bij de intelligentie en logica van 'wetenschappers'. Is plastiek niet dodelijk, zolang de 'plastiek- , recyclage- en afval- maffia' er baat bij hebben?
  • Moehmena Rahous

    5 jaar geleden
    @lucien lemahieu: inderdaad, u maakt de beste reactie tot hiertoe. Hedendaagse waterleidingen zijn van platiek. Die zorgen er dus voor dat je dagelijks microplastiek binnen krijgt. En de watermaatschappij moedigt het drinken van meer kraantjeswater uit die plastiek buizen aan.
  • michel De Blay

    5 jaar geleden
    Tijd om versneld filters te bouwen van Grafeen, want die hebben de eigenschap om enkel watermoleculen door te laten en al het andere tegen te houden. Men kan er zelfs zout mee uit zeewater filteren. (Ze bestaan al, maar waarom gebruikt man ze niet??)