Amerikaanse toeristen in het centrum van Havana.
Volledig scherm
Amerikaanse toeristen in het centrum van Havana. © AP

Cuba lokt minder toeristen na sancties van VS

Cuba zag het aantal toeristen in juli met 23,4 procent dalen in vergelijking met juli 2018. Die daling komt er na de hernieuwde sancties die de Amerikaanse president Donald Trump oplegde.

6 reacties

  • Emile De Smedt

    5 jaar geleden
    Sancties,valt over te discucieren.Meestal heibel als het land met communisme te maken heeft.Fidel en rooie che bouwden er een strak dictatoriaal regime.Bij ons was er rode Stevaert die het lekkere kameraden vond en een zekere Chokri evenmin vies ervan.Er zijn landen die pogen en democratie opbouwen maar niet kunnen omdat ze vleugje te rechts zijn.Efkens herrineren dat voor Trump menig president tekeer ging tegen Cuba.Vergeten?Nee toch.
  • Gerard Braeckmans

    5 jaar geleden
    De ontwikkeling van Cuba is wel tientallen jaren geblokkeerd geweest door de sancties van 'die andere samenleving', Michel de Coorebyter. Kan je misschien ook eens over nadenken.
  • frans Venloo

    5 jaar geleden
    Sancties en nog eens sancties ik hoor niets anders van de VS
  • Rudo Van Leuven

    5 jaar geleden
    Met Trumpy weet je dus wel zeker dat de grootste hoeveelheid bullebakken van de wereld in de USA leeft.
  • Michel de Coorebyter

    5 jaar geleden
    Toch wel merkwaardig dat Cuba het niet alleen moet hebben van de historische overblijfselen van de cultuur en de samenleving die ze afgezworen hebben, maar het ook moet hebben van de welvaart van een andere samenleving waartegen ze zich hevig verzetten. Stof tot nadenken.