Unia-directeur Els Keytsman.
Volledig scherm
Unia-directeur Els Keytsman. © BELGA

Dubbel zoveel haatboodschappen op sociale media door verkiezingen, zegt Unia

In de eerste helft van dit jaar zijn bij Unia 740 meldingen van haatboodschappen op de sociale media binnengekomen. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 369. De verkiezingen liggen aan de oorsprong van die verdubbeling. Dat schrijft Le Soir.

24 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Eens temeer bewijst UNIA hun totale overbodigheid want wie last heeft van vermeende of echte "haatboodschappen" dient dit door de Rechter te laten evalueren want enkel een Rechter is daartoe immers bevoegd middels arrest/vonnis en niet de ambtenaren van UNIA.
  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    "Meldingen" zijn altijd subjectief, enkel de Rechter vonnist over de objectiviteit der meldingen.
  • Benny Deridder

    5 jaar geleden
    De frustratie is een gevolg van de jarenlange politiek correcte verslaggeving. Een voorbeeld : de dubbele nationaliteit zal enkel worden vermeld, wanneer de omkadering mooi en positief is. Indien het echter over negatieve dingen of criminaliteit gaat, spreekt men enkel over "Belgen" of "jongeren".
  • Luc Brouckaert

    5 jaar geleden
    Hiermee bedoeld Unia waarschijnlijk de haatboodschappen tegenover de Belgen. Ja, we krijgen idd veel te verduren. Wij mogen zelfs onze mond niet meer opendoen.
  • Marco brilmans

    5 jaar geleden
    Liliane Delcaert, wat Unia verkondigd is één kant van het verhaal.. niet om het allemaal af te doen als onwaar, meer als een pleit voor nuancering. Bovenstaand artikel zal zeker enige waarheid bevatten, maar er wordt nooit gesproken over de oorsprong of andere kant van het verhaal. Dus is het heel gemakkelijk om het in de media, af te schilderen als absolute waarheid.