De brandhaarden in het Amazonewoud zijn zichtbaar vanuit de ruimte, deelde NASA op Twitter.
Volledig scherm
De brandhaarden in het Amazonewoud zijn zichtbaar vanuit de ruimte, deelde NASA op Twitter. © AFP

Bosbranden Amazonewoud woeden in recordtempo, zelfs zichtbaar vanuit ruimte

De longen van de aarde staan in brand. En blijven branden.  Volgens onderzoeksinstituut INPE zijn er dit jaar in het Amazonewoud al meer dan 73.000 brandhaarden geteld, dat is 83 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De vuurzee blijft zodanig uitbreiden dat de rook intussen zelfs zichtbaar is vanuit de ruimte. 

37 reacties

  • johan thyssen

    5 jaar geleden
    geld, geld en nog eens geld zit ertussen wss.
  • ingrid mertens

    5 jaar geleden
    Zulke landen moet men boycotten tot zij de regels volgen ter bescherming van moeder aarde en zijn bewoners! Ook media kan hier een handje helpen de mensen bewust te maken van de vernietiging van al het mooie op aarde door het egoïstisch mensdom! Dit moet stoppen voor het te laat is!
  • Michel Lauwens

    5 jaar geleden
    Misschien best "youth for climate" op af sturen.
  • Guido Pintens

    5 jaar geleden
    Lise, die branden waren een week geleden al te zien vanuit de ruimte. Klopt, maar hier wordt gesproken over de *rook* die nu zichtbaar is vanuit de ruimte. En het brandseizoen in het Amazonegebied begint normaal in juli, met hoogtepunt in september ...
  • Lise Nelis

    5 jaar geleden
    Die branden waren een week geleden al zichtbaar vanuit de lucht, NASA had het er toen al over, maar de niet-Braziliaanse media had er geen interesse in. Bij de Notre Dame keek de hele wereld binnen het uur toe, bij een aardbeving in Japan weten we er alles over binnen luttele uren, maar nu duurt het weken? En brandseizoen? Iedereen die iets weet over Brazilië of contacten heeft ginds weet dat het echte brandseizoen voor de Amazone-regio in September ligt en dus nog moet beginnen.