Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Moeten we hondenrassen zoals rottweilers en pitbulls laten uitsterven? Discussie laait opnieuw op na aanval

Door een bloeddorstige hondenaanval in Rotterdam waarbij een vrouw zwaargewond raakte, laait de discussie omtrent het houden en fokken van ‘hoogrisicohonden’ bij onze noorderburen weer helemaal op. Partijen CDA, VVD, PvdA en D66 vinden dat er nu echt maatregelen moeten komen. Zo wordt onder meer gepleit voor een totaal fok(verbod) op hondenrassen zoals staffords, rottweilers en pitbulls. Het doel? Deze rassen te laten uitsterven. 

370 reacties

  • Dirk Van Dessel

    1 jaar geleden
    dergelijke rassen hebben geen reden tot bestaan. Een huisdier moet ten allen tijde een vriend zijn maar mag geen potentiele doder zijn. We houden ook katten maar toch geen leeuwen of tijgers? sommige rassen zijn werkhonden, jacht speur en verdediging, maar potentiele killers? dat kan niet !
  • Yolande MARIS

    1 jaar geleden
    Nee,men moet geen rassen verbieden ,maar mensen screenen die zulk ras willen aankopen .Er zijn genoeg idioten die hun hond los laten lopen of ze opleiden om aan te vallen om de stoere bink uit te hangen ,al meermaals miserie gehad tijdens wandelingen en wat doet politie bij melding,niets.Mijn hond doet niets is larie en apekool,een hond reageert instinctmatig,dus men dient altijd oplettend te zijn bij eender welk hondenras.Ik heb altijd asieldieren geadopteerd en dan ken je de mens.
  • John Van de Klein

    1 jaar geleden
    Moten ook verboden worden in Belgie: vast en zeker.
  • Philippe Thooth

    3 jaar geleden
    @ Kim Vetters > Ik kan me volledig terugvinden in je reactie ... Ikzelf ben de trotse eigenaar van een American Bully en dat is de braafste hond dat men zich kan wensen. Is vriend met iedereen en elke hond of kat (wat natuurlijk niet altijd wederzijds is) . Deze hond is gewoon super sociaal en enorm zachtaardig. De Bully's zijn daarenboven ook gekweekt geweest als ideale gezinshond en dat is hij ook. Zegt meen niet dat men een boek niet mag beoordelen naargelang zijn kaft ?
  • Peter Van Cleemput

    5 jaar geleden
    Kindviendelijk? Een babytje van 8 maanden in het gezicht bijten dat dan sterft?