De Russische president Poetin (l) en de Franse president Macron (r) vorig weekend in het zuiden van Frankrijk.
Volledig scherm
De Russische president Poetin (l) en de Franse president Macron (r) vorig weekend in het zuiden van Frankrijk. © AP

Kremlin verdraait woorden Macron over protesten gele hesjes in Frankrijk

BuitenlandHet Kremlin heeft uitspraken van de Franse president Emmanuel Macron over de protesten van de zogenaamde gele hesjes voor het Russische publiek in het volledige tegendeel verdraaid. Op de website van het Kremlin was donderdag in het Russisch te lezen en te horen dat Macron bij zijn ontmoeting met president Vladimir Poetin aan de Franse Riviera had gezegd “dat de gele hesjes niet aan de verkiezingen hadden kunnen deelnemen”. "Ze konden dat niet vrij doen", luidde het in het Russisch. Deze namiddag was de schriftelijke versie al aangepast.

3 reacties

  • Tom De Bondt

    5 jaar geleden
    Tiens vanmorgen het Russische nieuws gezien op staatstelevisie en niets van dat gehoord. Raar. Maar desondanks wordt de propaganda wel erger, vroeger ware er echt discussies op tv,zelfs meer anti regering dan bij ons en nu gaan die in een richting...
  • Nicolas Ivanov

    5 jaar geleden
    Wat een hypocrisie. Het geweld tegen de gele hesjes met honderden door flashballs verminkten, zelfs doden, is een miljoen keer erger dan een paar matrakslagen tegen betaalde amokmakers in Moskou. Wie neemt Macron nog aux sérieux ?
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Zo kennen we Rusland : liegen en bedriegen.