Vlaams Belang-onderhandelaar Chris Janssens.
Volledig scherm
Vlaams Belang-onderhandelaar Chris Janssens. © VTM Nieuws

Vlaams Belang: “Sommige elementen in ontwerpnota N-VA komen rechtstreeks uit ons programma”

Vlaams Belang herkent in de ontwerpnota rond inburgering en integratie de klemtonen die het heeft gelegd in de gesprekken met informateur Bart De Wever. Dat zegt onderhandelaar Chris Janssens. Uit de tekst die De Morgen kon inkijken, blijkt dat N-VA hoog wil inzetten op een veel strenger integratiebeleid. Meer dan ooit ligt de klemtoon op zelfredzaamheid voor nieuwkomers. Via een verplichte test moet voor N-VA ook de kennis van de Vlaamse canon aangetoond worden.

247 reacties

  • freddy tormans

    5 jaar geleden
    @Jeroen Beckers ,doe a u b eens niet zo haatdragend, en denk zelf eens alvorens je de anderen" nakakeld"
  • Gert De Vries

    5 jaar geleden
    N-VA heeft 2 x 5 jaar die kans gehad ! Liesbeth Homans van N-VA moest er voor zorgen (na 5 jaar N-VA Geert Bourgeois) dat de nieuwkomers onze cultuur, gebruiken en onze taal leerden. Ze heeft wat geroepen maar er verder niets van gebakken. En ook Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA) heeft een slecht resultaat geboekt met het aan het werk krijgen van erkende vluchtelingen en subsidiair beschermden...
  • Erik De Smet

    5 jaar geleden
    Op alles moet men tegenwoordig klagen en zagen. Niet moeilijk dat de maatschappij zo verzuurd is met de huidige politiek. Wees blij dat je punten opgenomen zijn i.p.v. te zagen! Met meer positivisme zou alles beter zijn.
  • Wesley Kenis

    5 jaar geleden
    Natuurlijk komen er punten recht uit het programma van VB...hoe anders moeten ze doen alsof ze rechts zijn??? Heel die partij is schijnheilig maar vooral LINKS niet meer en al zeker niet minder. Het bewijs is dat ze met ovld en cdnv in bed kruipen nadat ze genadeloos afgestraft waren en geen van beide het lef hadden om.oppositie te voeren. Enkel MR had dat lef!!!!!!!
  • Jeroen Beckers

    5 jaar geleden
    Vlaams Belang wordt arroganter en arroganter. De eeuwig venijnige en hautaine grimlach van Van Griekskes en Janssens zegt alles.