De politie voerde op de invalswegen van Enschede controles uit voor de handhaving van het noodbevel.
Volledig scherm
De politie voerde op de invalswegen van Enschede controles uit voor de handhaving van het noodbevel. © Facebook Politie Enschede

4 Belgen met verzwaarde handschoenen en nog eens 14 landgenoten opgepakt in Enschede

UPDATEDe politie heeft in de Oost-Nederlandse stad Enschede in totaal achttien Belgen opgepakt. De arrestaties gebeurden nabij of in de brede omgeving van het stadion waar AZ Alkmaar tegen Antwerp (1-1) speelde voor een plaats in de groepsfase van de Europa League.  Agenten troffen in een wagen met vier Belgen, met zand verzwaarde handschoenen aan.  

36 reacties

  • Eduard Janssens

    5 jaar geleden
    Het ligt niet aan de club dat er zo'n crapuul tussen de supporters zit dat zijn zelf geen supporters , namen noteren en uitsluiten levenslang kunnen voor hun tv kruipen.En nog niemand mocht de stad niet in dus ook de brave echte supporter discriminatie dus.Dus de omgekeerde wereld kan dus volgende donderdag ook geen Nederlanders !
  • Dirk Pieters

    5 jaar geleden
    Ik blijf het een sport voor minder begaafde figuren vinden. En proficiat voor de burgermeester.
  • DIRK RASSCHAERT

    5 jaar geleden
    Zijn dit soms geen fitnesshandschoenen? Ik denk dat de burgemeester zich hier op glad ijs begeeft. Is één van die opgepakte mannen al veroordeeld geweest voor ordeverstoring of geweldpleging? Nee? Waarom geen Nederlandse supporters gecontroleerd. De wet op bewegingsvrijheid in de ganse EU wordt hier ook met de voeten getreden! Dus wordt verondersteld dat elke Belg in de omgeving van Enschede een hooligan was? Niemand mocht gewoonweg de stad en het stadion niet in! Dit noemt men discriminatie
  • Lucas Balieu.

    5 jaar geleden
    Eens maar weer het bewijs dat de burgemeester van Enschede niet overhaast een beslissing heeft genomen. Belgen met goede bedoelingen zijn altijd welkom in Nederland, die geen goede intenties hebben(zoals enkele posters hier) zijn niet welkom. Raar, of toch niet!!!
  • Jan Dewolf

    5 jaar geleden
    Men vergeet één ding : doordat het dak van de tribune in Alkmaar ingestort is speelt AZ zijn thuismatchen voorlopig in Den Haag . De match tegen Antwerp werd daar niet gespeeld omdat er rellen gevreesd werden met de harde supporterskernen van ADO Den Haag en Club Brugge . Dat is dus niet de fout van de Antwerpfans .