© Photo News

Kersvers bondscoach is duidelijk: Rooney blijft aanvoerder bij Engeland

Ook na de officiële aanstelling van Gareth Southgate als bondscoach blijft Wayne Rooney aanvoerder van de Engelse nationale voetbalploeg. “Rooney is mijn aanvoerder. Dat heb ik al gezegd toen ik aangesteld werd als interim-bondscoach”, vertelde Southgate donderdag tijdens een persconferentie.

De 48-jarige Southgate tekende een contract voor vier jaar, tot het EK 2020. Eind september ging hij van start als bondscoach ad interim. Hij nam toen over van Sam Allardyce, die omwille van zijn betrokkenheid bij een corruptieschandaal de laan werd uitgestuurd.

Engeland speelde drie WK-kwalificatiewedstrijden onder Southgate. Daarin werd gewonnen van Malta en Schotland en gelijkgespeeld tegen Slovenië. Ook in een vriendschappelijk duel met Spanje werd er niet verloren. In slechts twee van die vier wedstrijden kreeg Rooney een basisplaats.

“Wayne verwacht ook niet dat hij elke wedstrijd zal spelen. Het is belangrijk dat we ook kansen geven aan anderen, we kunnen meer leiders gebruiken in onze groep”, besloot de Engelse bondscoach.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer