De arbeiders bij Punch Powertrain in Sint-Truiden hebben vandaag het werk neergelegd. Het Truiense bedrijf zou een onbekend aantal banen schrappen. Vakbonden en directie zullen nu een eerste overleg houden.
Volledig scherm
De arbeiders bij Punch Powertrain in Sint-Truiden hebben vandaag het werk neergelegd. Het Truiense bedrijf zou een onbekend aantal banen schrappen. Vakbonden en directie zullen nu een eerste overleg houden. © Mine Dalemans

“Nieuwe klap dreigt voor Limburg”, arbeiders leggen het werk neer

Het bedrijf Punch Powertrain uit Sint-Truiden schrapt een onbekend aantal banen. Na Ford Genk dreigt dus opnieuw groot banenverlies in de Limburgse autosector. Dat schrijven De Standaard en Het Belang van Limburg vandaag. 

57 reacties

  • Ghijs Elvan

    5 jaar geleden
    Daniel, Punch Powertrain is niet actief in de zware industrie maar wel in de (hoog) technologische sector. O.a. in St. Truiden, maar ook op andere plaatsen is er een R&D center waar nieuwe ideëen bedacht en producten ontwikkeld worden. Vandaar het relatief groot aantal bedienden. Deze bedienden houden zich ook bezig met de producten die in andere vestigingen geproduceerd worden en mogen dus niet enkel in verhouding tot de lokale arbeiders bekeken worden.
  • Lucas Balieu.

    5 jaar geleden
    En het is nog niet gedaan. 'Bij VDL Nedcar staan opnieuw enkele honderden banen op de tocht. De autofabrikant in Born denkt op basis van een dalend productievolume dat het personeelsbestand fors zakt. In het ergste geval van 5600 medewerkers nu naar onder de 5000'. (De Limburger) Ook daar zijn (nog) veel Belgen werkzaam.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    De eerst perikelen van de E-wagens,momenteel zit de auto industrie in slop ,mensen kopen niet ,gaan hun huidige wagen veel langer houden.De voorspelling van 600000 werklozen Europa wijd en nog zelfde aantal in de toelevering bedrijven laat zich al voelen en zal nog erger worden.
  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    In een industriële wereld die verweven is met China, Zuid-Korea, Oost-Europa etc. kan een dergelijk bedrijf zich niet meer handhaven in België. Teveel werknemers met hoge lonen en sociale zekerheid voor jobs die elders veel goedkoper kunnen.
  • Lecocq Daniel

    5 jaar geleden
    600 bedienden voor 500 arbeiders, en dat in een zware industrie? Daarmee is alles gezegd.