Vooral het weekend en de dagen erna worden bijzonder zomers, met een toenemende kans op een hittegolf. Volgende week woensdag halen we mogelijk 33 graden.
Volledig scherm
Vooral het weekend en de dagen erna worden bijzonder zomers, met een toenemende kans op een hittegolf. Volgende week woensdag halen we mogelijk 33 graden. © BELGA

Vandaag al heerlijk warm, en kwik blijft stijgen: derde hittegolf op komst?

Krijgen we opnieuw een hittegolf? Het zou zomaar kunnen, want er komen opnieuw zomerse temperaturen aan. “De kansen op een derde hittegolf dit jaar zijn intussen gestegen”, legt weerman David Dehenauw uit. “Het basisscenario is voorlopig nog altijd nét niet, maar de kans bestaat dat het toch wel een hittegolf wordt.” Dat het genieten wordt van warm en soms zelfs heet weer, staat in ieder geval vast. Een overzicht van wat we mogen verwachten de volgende dagen:

29 reacties

  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Bert,de metingen voor 150 jaar worden bekomen uit luchtbelletjes in ijsboorkernen,uit koolstof-14 methode enz..dus op die basis werden ook statistieken gemaakt. Bovendien maakt u bewust geen onderscheid tussen natuurlijke en onnatuurlijke opwarming,anders zou u zo niet reageren.
  • Bert Vanpoucke

    5 jaar geleden
    Marco, de wereld draait al 6 miljard jaar rond en de mens doet sinds slechts 150 jaar statistieken en metingen Niemand weet wat normaal is of abnormaal ! In gesteenten uit de oudheid kan men vastellen dat lang voor wij er waren er ook perioden met enorme hitte waren !! De natuur gaat zijn eigen gang en niemand kan daar wat aan veranderen !!
  • Marco Maerten

    5 jaar geleden
    Bert Vanpoucke,1 september zal u moeten vaststellen de de afgelopen 3 zomermaanden gemiddeld19°c bedroegen,in 1976 was dit 19,2°c..als ik dus uw redenering volg,was '76 ook maar een 'flauwe zomer'.Daaraan ziet men hoe snel warmte went,40°c is warm..vanaf 30°c noemt het vandaag al normaal.
  • Bert Vanpoucke

    5 jaar geleden
    En weer beginnen over opwarming, droogte en abnormale weersomstandigheden. Kijk rond jullie heen. Kijk naar het gras langs de wegen. Vorig jaar alles bruin . Dit jaar alles fris groen ! Landbouw gewassen doen het goed. Het is droog maar niet extreem ! En hitte..... tis 4 weken geleden dat we nog zomer gehad hebben en na 20 u konden buiten zitten in T shirt. Doe eens allemaal normaal
  • Wivina Renier

    5 jaar geleden
    alles boven de 25 graden is niet gezond maar ja elk zijn meug zeker. Hopelijk word het vlug minder warm en krijgen we een goeie herfst.